Nije više državni udar u Srpskoj, nego tihi u BiH

Delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović ističe da je na djelu tihi politički državni udar jer se formiranje vlasti na nivou BiH uslovljava usvajanjem nezakonitog dokumenta, takozvanog Godišnjeg nacionalnog programa /ANP/ za NATO, na šta, kako je naglasio, SNSD nikad neće pristati.

Bosna i Hercegovina 06.09.2019 | 11:12
Nije više državni udar u Srpskoj, nego tihi u BiH
- Nije državni udar samo kada vojska izađe na ulice. Ovo je mnogo opasniji scenario, da legalnost izbora bude potpuno marginalizovana, a izborni pobjednici u srpskom korpusu gurnuti u stranu, da bi se napravili poraženima u političkom obračunu u Sarajevu. To je nezabilježeno - napominje Nović.

On upozorava da poslije isteka roka od mjesec dana koji su lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH sebi dali za formiranje vlasti, BiH ide u pravcu koji niko ne želi.

Nović je za Glas Srpske rekao da ANP nije ključ za formiranje vlasti, nego izgovor da se vlast ne formira i da SNSD i Milorad Dodik ne budu u vlasti.

Prema njegovim riječima, takav nezakoniti dokument upućen je Savjetu ministara, a srpski ministri su ga osporili jer nije usvojen na nadležnoj komisiji i ne može biti razmatran.

- Јoš tragičnije je da se taj nezakoniti dokument našao u Predsjedništvu BiH, odnosno u rukama predsjedavajućeg Željka Komšića i sada se tretira kao uslov za formiranje vlasti u BiH. U svakoj civilizovanoj zemlji, a očigledno da BiH to nije, to bi bilo predmet istrage - kaže Nović.

On ističe da je potrebno podsjetiti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i njemu slične da su 2014. godine izabrali poražene nakon izbora.

- Oni su se, uprkos tome, sukobljavali u parlamentu BiH i jedni drugima pravili smicalice. Komšić se javno hvalisao nekoliko puta i upoređivao sa Stjepanom Mesićem, tvrdeći da je "Mesić srušio Јugoslaviju, a on Milorada Dodika" da ne uđe u vlast. Ako je to trijumfalna pobjeda, onda je jasno koliko su kratkovidi i da ne razlikuju pobjedu od poraza - naveo je Nović.

Govoreći o najavi da bi Narodna skupština Republike Srpske mogla zatražiti vraćanje nadležnosti koje su prenesene na nivo BiH, Nović je istakao da je SNSD moćna politička stranka sa mnogo sposobnih ljudi koja vuče mudre poteze, te da nije hazarderska partija i neće ući u parlament Srpske sa nekim prijedlozima koji mogu izazvati teške poremećaje u bezbjednosnom smislu.

Kada je riječ o najavi iz SDA da bi sa SDS-om i PDP-om mogli da formiraju vlast na nivou BiH bez SNSD-a, Nović je naveo "da bi oni to već realizovali da su mogli", te naglasio da je svima, pa i međunarodnim faktorima jasno da nema vlasti bez SNSD-a.

Nović kaže i da policijske agencije, bez obzira na to koliko željele da se ide naprijed, u bezbjednosnom smislu najbolje osjećaju poremećaj na političkom planu.

On je napomenuo da su poseban segment koji će uticati na bezbjednost migranti i da će "nas migrantska kriza tek udariti po glavi jer je niko ne analizira najmanje godinu dana".
 
(Srna)

Komentari / 72

Ostavite komentar
Name

re

06.09.2019 09:17

Mi samo tražimo ta poštujete već donesene odluke i zakone.

ODGOVORITE
Name

Robin hud

06.09.2019 09:30

Samo smo tebe Novicu cekali da se oglasis komunjaro stara. Kako te nije sramota laprdati tu. Ko je prenio te nadleznosti sa RS na BiH, ko je trazio ulazak u NATO? SNSD je to sve obavio, sad kusajte kasu koju ste skuvali. A lopurdo vec 40 godina mesetaris i poltronises sa svakom vlasti, SKJ, SDS i SNSD ti si uvjek tu bogom dan.

Name

Sudija

06.09.2019 09:36

Novicu, nije uopce tacna tvoja tvrdnja da se ne moze formirati Savjet ministara bez SNSD-a, jer mi svi znamo da itekako moze. Znamo svi da se Savjet ministara uopce ne potvrdjuje u Domu naroda BiH, gdje SNSD ima entitetsku vecinu, vec se samo usvaja vecinom glasova u Parlamentu BiH, sto se realno moze uraditi bez SNSD-a. Komsic i Dzaferovic mogu jednostavno glasati za predlozenog kandidata za mandatara za Savjet ministara i rezultat bi bio 2:1, te iako bi Dodik glasao protiv to ne mijenja cinjenicu da bi bio usvojen njihov prijedlog, a Dodik se nebi uopce mogao pozvati na entitetski /nacionalni/ interes jer to nije nikako predvidjeno Zakonom i Ustavom BiH, sto znaci da se moze itekako bez SNADA. Nemij da obmanjujete narod laznom i izmisljenom pricom, koju su svi prozreli. SDS i PDP mogu komotno ponovo ciniti vlast na nivou institucija BiH i Savjeta ministara. Toga se boji Dodik i Novic, pa pokusavaju laznom pricom da izvrse pritisak, ali im ne polazi za rukom. Puna podrska novom Savjetu ministara bez SNSD-a.

Name

Vuk

06.09.2019 09:37

Kako moze biti dokument nezakonit, ako su ga potpisale zainteresovane strane i objavljen u sluzbenom glasniku.Sta je tu nezakonito, al dobro i to je napredak, do juce ste pricali da nije nista potpisano, sada vec imamo "dokument". Kada se spremate kao pravi kriminalci sve priznati

Name

Smijesno

06.09.2019 09:41

Nikako mi nije jasno kako to moze tako? Kao prvo da se posalje ANP (ili je APN?), pa onda da se formira Savjet ministara!? Pa ko da ga posalje, ko ga salje, pa valjda taj isti Savjet ministara... Pa kako da ga posalje ako nije formiran????????? :/ Ludost na djelu... Osim toga, da napomenem da mrzim reketasa i neznalicu Dodika, i nikad nisam ni glasao za njega, niti cu. A muslimani su toliko zajahali za taj ANP ili kako vec... Pa fino vam pise u Dejtonu, Ustavu, da se morao oko svega sloziti oba entiteta i cao. Ne mozete ga sami poslati.

Name

Stojan Milosevic

06.09.2019 09:50

Novicu, ti kao da si sa marsa spao, a mnoge si ojadio svojim udbaskim djelovanjem. O tome drugom prilikom. Ovdje se druze, radi o politici. Jedna politicka opcija (SDA, itd.) ulazak u koaliciju na drzavnom nivou uslovljava potpisivanjem i slanjem tog dokumenta. Vi, derikoze, ako imate kapacitet, formirajte vlaste bez SDA, i tako ih marginalizujte. U cemu je tu problem, To biste vi uradili odmah, da imate kapacitet i alternativu, ali nemate. Zasto idete sa SDA ako oni to traze. Zaobidjite ih, i to bi bila demokratija. Isto kao sto je demokratija bila (ali malo morgen) kada ti je sef sa dva poslanika formirao vlast na nivou RS. Tada je to moglo. Po vama. Izvoli druze, Formiraj vlast sa onima ko ne postavlja taj uslov, i mirna Bosna. Njima je to uslov za formairanje zajednicke vlasti, a vama nije. I sta sada. Ili oni, ili vi, ili neko treci, formiracete neku drugu vecinu. O kakvom drzavnom udaru ti pricas. Tamo gdje je SNSD mogao da formira vlast /RS), tamo ju je i formirao. I mikoga nije pitao, osim sto je ponovo potkovao nekoliko poslanika, i time bi se ti, kao udbas i ex policajac trebao baviti. Ispadas smijesan, svakome ko se imalo razumije u tu drvenariju. Zvanu pluralizam, visepartiski sistem tzv. demokratija. Ne nasjedaj na te koji te guraju da dajes nebulozne izjave samo da bi se dodvorio sadasnjem sefu. Isto kao sto si se uspjesno dodvoravao i svim ostalim sefovima bilo da su oni bili iz Titinog vremena, ili vremena visepartiske demokratije. Ali, sve ima svoj kraj, pa i tvom pehlivanjenju citav zivot. Prodavao si se samo zato sto si bio u prilici da raspolazec nekim osjetljivim inforamcijama, i bio dobar u tome da ih dobro prodas. Tvoj sef drzavni udar, na svim nivoima, kontinuirano cini od kada je promijenio stranu (istok/zapad) i nikom nista. Ti na to cutis kao p.... I, samo da znas, ovo ne pise nikakav Bosnjak, niti Hrvat, nego Srbin pravoslavac, koji te veoma dobro poznaje, a poznaje ti i sefa (iz novina). A i ti mene. I ne prodajite vise Damu pod bubrege. Procitani ste, samo sto jos niko nema hrabrosti da vam kaze da vam je odzvonilo. Posto si Udbas ublehas, da li ti je poznato da vas napustaju DNS i PS. Nije ? Mashalla.

Name

BIVSI KOLEGA

06.09.2019 09:57

Odgovori samo kako je bilo moguce da si "prezivio" i Titu, i Markovica, i Izetbegovica, i karadzica, i Ivanica, i Cavica, i Poplasena, i Sarovica, i Dodika. i.... To ne govori ni o SDA, ni o tvojm /trenutno/ SNSD-u. To govori o tebi samome. I zato, sjedi jedan. Sjedi gdje si, ni za gdje si nisi. Poslednji si covjek iz RS i BiH uopste koji moze i treba da govori o zakonitisto, ako se zna da si cijeli zivot djelovao izvan zakona. ti najbolje znas da "OZNA SVE DOZNA"

Name

Cican

06.09.2019 10:10

Novic kaze : "da je legalnost izbora potpuno marginalizovana, a izborni pobjednici u srpskom korpusu gurnuti u stranu", ZASTO. SNSD-u i njegovim satelitima, data je mogucnost da u koaliciju formiraju vlastu na nivou BiH. Svako je postavio svoje uslove za formiranje te vlasti. I ne mogu da se nadju. Ko tu koga grebe i uslovljava. SDA uslovanjava sa prihvatanjem mape puta (sto je SNSD vec jednom prihvatio) a SNSD to nece. Legitima zahtjev i jednih i drugih. Ako ne uspiju da se dogovore, svako ide svojim putem i trazi nove koalicije. SNSD bi odmah, kada bi mogao, nasao druge koalicione partnere, i ne bi se ni obazirao na to sta misli ili kaze SDA. Isto vazi i za SDA. Ako niko ne uspije da formira vecinu, u svim savremenim demokratijama se ide na nove izbore. I sta tu sada nije zakoniti, ili je drzavni udar kako ga ovaj istrozeni udbas tumaci. Ne zna za ono pravilo da "svaka neizgovorena (glupa" zlata vrijedi. Ne provaljuj se Novicu.

Name

Boki

06.09.2019 10:17

Ja pameti. Potpisala je i Ameka sa Iranom. Pa sada ne vazi. Samo budale ne mijenjaju misljenje. Nikada u NATO, ali ono bas bas NIKADA

Name

Cican II

06.09.2019 10:27

koga je Novicu, u RS marginalizovao SNSD. Tvoj SNSD. Ko je u RS imao vise glasova. PS, Ujedinjana Srpska, DNS (Pavicev) ili SDS. Pa niko, bar po tebi ne marginalizova SDS. U koju si ti politicku skolu isao. Kumrovec. Kad SNSD na RS nivou marginalizuje SDS, onda to moze, ali kad na nivou BiH (gdje je sistem formiranja vlasti diametrano drugaciji, e onda to moze. Gdje to, Novicu, pise da onaj ko je osvojio najvise glasova na nivou RS (SNSD) mora da ucstvuje u formiranju vlasti na nivou BIH. Politika je to druze, nije matematika. osim kada lopovi politicari u RS sabiraju pokradene pare od naroda. prouci malo gradivo pa se ponovo javi. Novicu. Prosla su vremena strahovlada, iako tvoji sefovi uporno nastoje da to vrate na BiH scenu.

Name

Cican IV

06.09.2019 10:38

Dobro si primjetio, kada kazes "ovo je izgovor da se vlast ne formira i da SNSD i Milorad Dodik ne budu u vlasti". Vjerovatno je i to na djelu. Ali, sta tu ima nelegitimno. Koliko je SNSD i Dodik imao izgovora da druge ne ukljuci u neku vlast. Ili na nivou RS, ili na nivou BiH. Politika je to, Brale. Prljava politika. Bas ona koju tvoj sadasnji sef praktikuje nekoliko decenija. Izgleda da je doslo vrijeme da i njega neko presvuce. Ako tvoj sef formira vecinu sa nekim drugim, odnosno bez SDA, odnosno bez onih koji to uslovaljavaju predjom mape puta u evroatlanske integracije, Predsjednistvo BiH ne moze osporiti formiranje Savjeta ministara, bez obzira sta misli o mapi puta. Ako bi to predsjednistvo osporilo, onda tvoj sef moze da ide na zastitu ustavnog poredka, ili kako se vec zove.

Name

Re Dobin hud

06.09.2019 11:21

Koji si ti pa zar misliš da će i da može opstati jedan entiteti kao RS. Pa ovo je sve izrežirano samo glupan može misliti da je RS negdje neki faktor i da se nešto pita

Name

Горан

06.09.2019 15:02

за судију, пуна подршка Републици Српској, без џафера и ефендије комшића

Name

Ре Боки

06.09.2019 20:47

Боки јесили чуо да су акције рафинерије у Броду данас пале за 16,5%, а и ти се немјењаш увјек подржаваш МД.

Name

stara udba

08.09.2019 16:02

Ovaj isti ceranic stotinu rezima ce promijeniti i svakom gazdi biti odan samo da uzima fine pare za prazne analize

Name

Kukala Im Majka

09.09.2019 02:37

Veceg papka i potkivaca od ovog nema. Promijenio je vise partija i od samog havera i kucnog ljubimca Spirica. Kad mu sadasnji sef ugleda zatvor, a ubzo ce, Stari Udbas i Ublehas ce za cas promijeniti stranu i dres, noseci tajne dosijee poznatih faca i prodajuci ko fol povjerljive informacije. I sad se on nasao da prica o politici. Kukala im majka

Name

Kaljina

09.09.2019 07:27

U sta guras i petljas migrantsku krizu. Kao vi biste je da ste na vlasti rijesili. Vi kad se dograbite vlasti odmah se usredsredite ko zvijeri na budzet i zaduzivanje . I javne nabavke. Sto na nivou RS ne rijesite odlazak mladih u inistranstvu. Isprazni vam se RS zbog pogubljene i nakaradne politike. U RS imate apsolutnu vlast pa sta ste napravili. Unistili tri banke, prezaduzili budzet, unistili industriju, unistili najvece privredne gigante kao sto su Rafinerije, Birac, rudnike, privredne resurse, . Znas veoma dobro da migrantska kriza ne zavisi od toga ko je na vlasti. Proizvedena je na svjetskom nivou.

Name

Visestruki spijun

09.09.2019 07:32

Nekada je bilo popularan sport bilo dvostruko spijuniranje. Za istok i zapad. Sada je u modi trostruku: istok, zapad i daleki istok. Ja se u to ne razumijem, ali ima ko se razumije. Pazite, neko je na vise platnih spiskova. Tri velike sile, jedne male RS, ali i BiH. Koliko je to plata, odnosno para. Da covjek ne povjeruje. I pored svega ne potrude se da nesto nauce. Pa da sa nekom pametnom izadju u javnost. Sjete se da daju neku izjavu navrat na nos samo kad ih na to natjeraju partiski sefovi. Kape du tutti kapi. Ima jedna izreka koja kaze da to pas s maslom ne bi pojeo. E takve su ti izjave nasih kvazi politicara. Koji ne znaju da li su politicari, spijuni, mesari, pekari, bravari.

Name

Fed

06.09.2019 09:21

Ovi se stvarno prave blesavi njihovi stranacki funkcioneri te dokumente potpisali a ovaj kaze nezakoniti dokumenti znaci njega i njegove sefove bi trebaki ispitati organi reda

ODGOVORITE
Name

Ta Trane

06.09.2019 09:53

E moj Novicu, predmet istrage treba da bude nepostivanje zakona i ustava, ali i svojevremeno donesenih odluka tvojih iz SNSD-a, o evroatlanskim integracijama. Ko te gura da dajes ove nesuvisle komentare. Komsic i Dzaferovic sada insistrijaju na propisima ili odlukama koje ste vi donijeli i kojima ste obavezali zemlju. Ne moze, Novicu, pljuni pa polizi. Zasto o tome ne pricas

Name

Re Sudija

06.09.2019 10:25

Pa o čemu ti pričaš, SDS i PDP su I sada vlast pa gdje smo mi, koliko smo se pomakli zadnjih pet godina od kad su oni kao manjina iz RS tu. Mogu biti i sledećih pet godina ali svi oni moraju voditi računa da će se nekada morati vratiti u RS medju svoj narod.

Name

za re sudija

08.09.2019 19:52

Pa i baja ce nazad medju svoj narod a po tvom ovi drugi kao nebi smjeli...

Name

Sredoje iz Cekrcica

09.09.2019 02:40

Ja mu face. Ko u cuvara neke benziske pumpe na putu Olovo Kladanj. Nasao da bistri o politici jer mu je tako naredjeno. Da istupi sa licnim stavom. Kao neki autoitet cija ce se pikati.

Name

Hare

06.09.2019 09:21

Ove iz SNSD-a ko da je jedna mati rodila svi isto trabunjaju

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

06.09.2019 09:25

Nije ih jedna majka rodila, no iste budale.

Name

Re Hare

06.09.2019 13:41

'drzavni udar nije samo kad vojska izadje na ulice?' Ovo ni Zmaj od Šipova ne bi izvalio. I on ima vise pameti.

Name

Lili

08.09.2019 06:47

Heeee!!!! Bravo Mihajlo bravo..

Name

Re

06.09.2019 09:22

Ma mrš majmunčino.

ODGOVORITE
Name

Kiki

06.09.2019 10:49

Penzija!

Name

Jaffa

06.09.2019 11:37

Nikad nije biran na izborima, uvijek je na strateški važnoj funkciji...u najmanju ruku sumnjivo...ko li je iza njega?

Name

Robin Hud

06.09.2019 09:25

Gdje ti bi ranije pametnjakoviću da tako seriozno "opomeneš " svog šefa Rudonju i vašeg stranačkog kolegu alkosa Radmanovića...ili ste samo tu kada kamere i novinari na vas navale, a svo ostalo vrijeme rešavate svoja "teška " egzistencijalna pitanja ...teška preko nekoliko desetina miliona KM... Zanimljivo je koliko i kako ste odjednom pametni i mudri i spremni da "nepismenom "narodu objasnite kako im se eto "nešto " desilo i kako ste vi tu i da vas nije ko bi im to pojasnio....Sram vas bilo , fukare, podpišete , a da nemate pojma ni šta ni zašto ni kome, a onda tražite da to dobro naplatite i prodajete muda pod bubrege....

ODGOVORITE
Name

misko

06.09.2019 09:27

Vapaj SNSDa za foteljama se cuo do neba.

ODGOVORITE
Name

Samo

06.09.2019 10:06

zabraniti rad partija a partijase pred zakon za sve jednak!!pa po zasluziiii!!!

Name

Mandatar

08.09.2019 11:43

Do neba,i dalje,svaku sedmicu izostanka iz vlasti dozivljvaju kao gubitak od nekoliko miliona KM,i to kao svoj,licni gubitak,a nama ce to predstaviti kao gubitak gradjana RS-a.Ja predlazem da sve Vlade u BiH funkcionisu u tehnickom mandatu,tako je mogicnost pljacke,ipak,najmanja.

Name

oteto-prokleto

06.09.2019 09:28

Oteli ste narodu pare da od tog istog naroda kupujete glasove. I sta ste drugo mogli ocekivati?

ODGOVORITE
Name

miki b

06.09.2019 09:30

DA LI JE MOGUĆE ovoliko vrijeđanje inteligencije? Da li oni STVARNO misle da smo TOLIKO glupi!!!!

ODGOVORITE
Name

guz

06.09.2019 09:34

Idi Novicu u svoj Donji Detlak,gdje si rodjen,u penziju.Tamo siri demagogiju,od 430 stanovnika svi su Srbi,osim dvoje....tamo ce razumjeti tvoju suplju pricu.

ODGOVORITE
Name

BORAC R SRPSKE

06.09.2019 09:38

STA TI PRICAS UDBASU STARI. PROGANJAO SI PRAVOSLAVNE SVESTENIKE NA TUZLANSKOJ REGINI KAO DIVLJAC. M A R S.

ODGOVORITE
Name

Sokrat

06.09.2019 09:40

Ocigledno je sada to da je BiH bila i ostala pod protektoratom. Jer ulazak u bilo koji savez, pa tako i u Nato, nije u listi prioriteta BiH drzave. Prioriteti su uopste ustoliciti drzavni aparat koji funkcionise unutar BiH (kao zakonodavnu i izvrsnu vlast i sudove). Poslije ovoga treba zaustaviti odliv radnosposobnog stanovnistva i razraditi programe zaposljavanja. Ali sve pobrojano nema prioritet nalogodavcima. Dok ne pocnemo misliti svlastitom glavom nema nam spasa..

ODGOVORITE
Name

Crni

06.09.2019 09:40

Ovaj ja senilan jednom nogom je sa andzelima

ODGOVORITE
Name

Rodjo

06.09.2019 09:47

Prvo ste rekli hop,pa skocili! Sad je kasno!Sarovic na celo RS,a vi na Tunjice,Kula,Zenica ....!

ODGOVORITE
Name

Sa strane

06.09.2019 09:48

Jednostavan predlog: srpski ministri ostaju u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i za sve glasaju protiv. U oba doma parlamenta srpski poslanici, takođe, glasaju protiv svega što predlože Bošnjaci. Sve po zakonu, sve po ustavu, a BiH ne funkcioniše. I tako koliko god treba.

ODGOVORITE
Name

re

06.09.2019 10:17

Znači, predlažeš opstrukciju samog Dejtonskog sporazuma? Šta će na to reći njegovi garanti?

Name

rere

06.09.2019 11:34

Reci ce sto je i vec receno. Nista, a narod pravac EU.

Name

Sa strane

06.09.2019 11:58

re re: Nije to nikakva opstrukcija. Neformiranje vlasti jeste. Ovo što ja predlažem je legitimno parlamentarno delovanje. Nigde u Dejtonskom sporazumu ne piše kako ko mora glasati.

Name

Zoki

06.09.2019 09:53

Novicu,Vi svi ili ste ludi ili se pravite ludi.ANAP nije nezakonit,pa Vi ste glasali,a i potpisali dokunent za ulazak BiH u BATO,dokke mislite ovaj Narod lagati.Vi ste ste blokirali rad parlamenta koji nema veze sa savjetom ministara isto kao i ANP.Svi ste Vi ista BAGRA.

ODGOVORITE
Name

Mile

06.09.2019 09:54

Narodu je dosta vašeg “presipanje iz šupljog u prazno” i vašeg licemjernog , prepotentnog , arogantnog bezobzirnog ponašanja . Nećemo vise da vas trpimo. Izbore ste platili , ukrali oteli. Kada bi pustili narod da glasa bez pritiska kupovine glasova , mnogobošci vas bi zavrsili u zatvoru. Svaka cast poštenim ljudima ali ogromna većina politicara je jedno obično smeće koju narod treba da skine sa vlasti i da se narod posveti sebi i svakodnevnom zivotu a ne da nas političari do beskraja prave budalama sa njihovim lažima i pričama kako jedan drugi ili treći narod ne valja. Vi, vi političari ne valjate mi smo najbolji narod na svijetu dok vas ovoliko dugo troimo.

ODGOVORITE
Name

Demencija ili

06.09.2019 10:34

Koliko se sjećam ovaj čovjek je od 92. g. uvijek u nekim organima.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

06.09.2019 11:21

Tako je ,djevojka za sve,pravi POLTRON i voli parr žandar više od ičeg!

Name

ZMiljenkoE

06.09.2019 10:42

Ovaj SNSD je prvo imamo samo burlu kao maskotu, sada maskote nicu kao gljive poslije kise. Sramota, sve nas sramote, ali eto tako smo sebi izabrali!

ODGOVORITE
Name

ever

06.09.2019 10:50

Kada ce ova komunjara da se skine narodu sa grbace idi u penziju,citav zivot nesto palamudis a nista od toga

ODGOVORITE
Name

glupost

06.09.2019 10:51

po Vrhovnom sudu RS, rezolucija o neutralnosti je ne obavezujuca i prema tome ako meni i mojoj djeci nato moze donijeti drzavu bez lopova ja odma potpisujem

ODGOVORITE
Name

Aktivista

06.09.2019 10:52

Ućuti više grobaru Srpskoga roda.Stari komunistički udbaš.Smrad

ODGOVORITE
Name

moron

06.09.2019 11:06

Cim sam poceo citati tekst,odmah sam i prekinuo,,koje nebuloze,,ja prosto nevjerujem da su ovakvi idioti mogli doci u vlasti,,anp tj nato dokument nezakonit...pa kralju idi cuvaj ovce po uslovom i da to znas ...

ODGOVORITE
Name

biser

06.09.2019 11:12

Novicu pusti drzavni udar pazi ti na mozdani, ljepsi se kopaju

ODGOVORITE
Name

MILAN

06.09.2019 11:19

Šta ovaj UVLAKAČ I BILJANIN (Plavšić) poltron pametuje? Voliš pare Stedoje a fužno te vidjeti na tv,prepusti mladima to i bježi Bilji u zagrljaj!

ODGOVORITE
Name

mitar mirić

06.09.2019 11:33

Ćuti Sredoje fukaro stara,koliko li ih ti na Goli otok posla....

ODGOVORITE
Name

Sda

06.09.2019 11:34

Vidi mu njuske inteligentne

ODGOVORITE
Name

neko

06.09.2019 11:57

Potpuno ste u pravu g-din Noviću, sve argumentovano i jasno, neće da razumiju samo oni kojima odgovara ovo haotično stanje, da ostanu na mjestima, sa kojih su izbornom voljom građana davno trebali otići.

ODGOVORITE
Name

Gurko

06.09.2019 12:23

Vidim sve mladi kadar kod Laktašenka...prosječna starost 60+.Stare komunjare i prvoborci...ovaj se sjeća ZAVNOBIHA ko da je juče bilo.

ODGOVORITE
Name

Istinu u oci

06.09.2019 12:57

Niste vi izborni pobjednici, pokrali ste izbore,sklepali vlast bezakonjem i to je sve. Porusili vočju gradjana, nemozwte dačje da pljackate na vecem nivou, a sve manje i na entiteskom.....

ODGOVORITE
Name

Analizira li sklepana vlast?

06.09.2019 12:59

Sta cemo sa migracijom stanovnistva IZ RS?

ODGOVORITE
Name

Istina je istina

06.09.2019 13:06

Niko, da kazem ni polunormalan ne bi nikada, ama bas nikada glasao za Novica.

ODGOVORITE
Name

Direkt

06.09.2019 13:35

Dodik vise ne terorise zestoko RS, vec tiho citavu BiH.

ODGOVORITE
Name

Udba

06.09.2019 15:33

Unutrasnji neprijatelj! Kaze udba

ODGOVORITE
Name

PATRIOTA

06.09.2019 18:00

Šta lupa ovaj žbir debeovski i partizanski?Nosi tu sijedu gkavu u penziju i druži se sa Biljanom Plavšić koja te proizvdla izdajniče! Šta si radio gdje si bio u RATU?

ODGOVORITE
Name

OSTOJA

07.09.2019 09:52

Tako je i odgovori Sredoje fukaro ako imaš minimum ljudskosti,a nemaš!

Name

KOSTA

06.09.2019 18:03

ČUO SAM SVAŠTA O OVOM OTPADU ID ČOVJEKA NOVIČU SREDIJI ALI SAD SAM SE I UVJERIO ID NJEGIVIH BIVŠIH KOLEGA A MISLIO SE PRIKRITI!!GAD NAD FADIVIMA!!

ODGOVORITE
Name

SSVO

06.09.2019 18:07

Bježi NAKAZO SA TV-a! Nije ti dovoljno što si uništio mnoge ljude šlihtajući se i sad se uvukao Dodiku a on te ne poznaje ološu ljudski!!

ODGOVORITE
Name

RADIVOJE

06.09.2019 18:09

ŠJAM OD ČOVJEKA SREDOJE NOVIĆ!!

ODGOVORITE
Name

Василије

08.09.2019 13:32

Потпуно се слажем са г. Новићем. Нема ту шта ни додати ни одузети.

ODGOVORITE
Name

cups

08.09.2019 20:17

Ma ko kaze da su zadnji izbori bili legalni ? Da jesu ne bi se ovo desavalo. Pa nije niko budala

ODGOVORITE