EP: Uspjeh je već postignut, ali se ne zadovoljavamo!

Pomoćni trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Branko Kovačević ocenio je da je uspeh na prvenstvu već postignut, ali da se ekipa time neće zadovoljiti.

Ostali sportovi 06.09.2019 | 18:27
EP: Uspjeh je već postignut, ali se ne zadovoljavamo!
"Mislimo da je neki uspeh već postignut, jer je održan kontinuitet igranja u samim završnicama turnira. Mi u štabu, a ni devojke se time nećemo zadovoljiti, pokušaćemo da napravimo još tih par koraka. Nebitno, ko god da je protivnik određeni pritisak postoji, ali ova ekipa je navikla da se bori s tom vrstom pritiska", rekao je Kovačević, a preneo je Odbojkaski savez Srbije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva u subotu protiv Italije, a Kovačević je rekao da je "to bilo i očekivano".

"Sve ide po planu. Ne štete mnogo slobodni dani i u neku ruku oporavka i da se trenira između utakmica. Samo mi je malo čudno da je pored toliko slobodnih dana na kraju zgusnuto da se u dva dana igra polufinale i finale", rekao je on.

Reprezentativka Jelena Blagojević ocenila je da je ekipa u poslednje dve utakmice ušla sa znatno više energije, kao i da je to mnogo raduje.

"Nije bilo sjajno, srećni što smo opet u polufinalu, gde ćemo igrati protiv Italije, jednog kvalitetnog protivnika. Srećne smo što smo u polufinalu i što nas svi doživljavaju kao pretedenta za zlatnu medalu i svi nas gledaju kao ozbiljnu reprezentaciju. Radujem se što smo počeli da igramo dobro, jer u početku nije bilo baš 'bajno' ", rekla je Blagojevićeva.

Ona je dodala da je posle dve nedelje boravka u Ankari sve postalo "malo dosadno", ali da ekipa ne namerava da prestane borbu za evropsku titulu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar