Zbog ove majice su ''BH fanaticosi'' napustili sinoć meč!

Zbog A. C. A. B. na majici isterali navijača, pa otišla cela tribina! Bosna i Hercegovina nije imala podršku navijača "BH fanatikosa" koji su tribine napustili nezadovoljni zbog ponašanja policije.

Fudbal 06.09.2019 | 17:30
Zbog ove majice su ''BH fanaticosi'' napustili sinoć meč!
Sarajevski mediji prenose da je razlog odlaska navijača Bosne i Hercegovine bilo ponašanje policije, koja je od jednog člana grupe "BH faanatikosi" tražila da skine majicu sa uvredljivim sadržajem, što je ta osoba na kraju odbila.

Taj navijač je potom izveden van stadiona gde mu je skinuta majica, nakon čega je vraćen na stadion, međutim, ostali navijači su iz revolta napustili "Bilino polje".

"Jedan od članova BH Fanatikosa je imao spornu majicu s uvredljivim sadržajem za pripadnike policije. Policija je tražila da majicu skine i nakon što je to odbio, izveden je sa stadiona. Ispred stadiona mu je majica skinuta, nakon čega je vraćen na 'Bilino polje', međutim, ostali navijači su iz revolta odlučili da napuste stadion", rekli su iz policije ZDK-a.

Na pomenutoj majici pisalo je A.C.A.B. što je skraćenica za "All cops are bastards", odnosno "Svi policajci su kopilad".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar