Aktivirala bombu: “Nemam ništa, nemam cilj...“

U stambenom kompleksu Makovi u Zenici dogodio se nezapamćen slučaj samoubistva kada je Naida Čičak (22) izvršila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe. Tragedija se desila na četvrtom spratu zgrade, gdje je djevojka živjela.

Bosna i Hercegovina 04.09.2019 | 21:27
Aktivirala bombu: “Nemam ništa, nemam cilj...“
Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), tragedija se dogodila preksinoć, sat poslije ponoći.

– Do tragedije je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave, a najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu – kaže Alić.

Od Adisa Goluba, koji je poznavao stradalu Zeničanku, se saznaje da je radila u jednom ugostiteljskom objektu.

– Radila je u kafiću, bila je super djevojka, normalna. Živjela je u tom stanu pod kirijom. Svi smo u šoku nakon saznanja da je počinila samoubistvo – kaže Golub.

Tragovi krvi 

Da je Čičak ipak bila u depresiji, vidi se iz prepiske s prijateljem na Instagramu. Nesrećna Zeničanka nagovijestila je da bi mogla oduzeti sebi život.

– Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, ja više nemam volje nizašta. Nemam ništa u životu, nemam cilj, sve mi je bezveze, prazno, fuj… – napisala je Čičak u prepisci s prijateljem.

Vrata stana u kojem se dogodila tragedija bila su zapečaćena, a ispred njih još su bili vidljivi tragovi krvi stradale Zeničanke.

Komšije u šoku

Prema riječima prve komšinice nesretne Čičak, kada je čula jaku eksploziju, nije smjela otvoriti vrata.

– Čula sam da je nešto eksplodiralo. Nisam smjela izaći niti otvoriti vrata. Kada sam se sabrala, otvorila sam vrata i vidjela dim. Mislila sam da je eksplodirala boca, obukla sam se ako budemo morali izaći iz zgrade. Ubrzo su došle policija i Hitna pomoć. Kada sam čula da se ubila komšinica, skamenila sam se – govori ona za Avaz.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Joja

05.09.2019 08:37

citav ZDK treba da podnese ostavku ..

ODGOVORITE
Name

Brut

05.09.2019 08:57

Sve ce nas biti vise. Jedini razlog sto zivimo u neurrdjenoj drzavi punoj kriminala i nepostvanja covjeka. Zamislite drzavu kad kriminalci kolo vode. Unistice i crkvu veoma brzo. Preko crkve pljackaju novac iz budzeta bilo drzavnog bilo opstinskog a crkveni veledostojnici iako su obavjesteni ne preduzimaju nista da zastite crkvu. Takva nam je i crkva i drzava.

ODGOVORITE
Name

Emsad

05.09.2019 16:09

To narod i zaslužuje.