EP - Plan ''zmajeva'' jasan: Želimo svih šest bodova!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za EURO 2020 igra 5. septembra protiv Lihtenštajna u Zenici, a tri dana kasnije gostuje Jermeniji.

Fudbal 04.09.2019 | 11:10
EP - Plan ''zmajeva'' jasan: Želimo svih šest bodova!
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama pred dva predstojeća susreta kvalifikacija za EURO 2020 protiv Lihtenštajna na domaćem i Jermenije na gostujućem terenu.

Atmosfera u timu je dobra, poručili su danas nogometaši Irfan Hadžić i Marko Mihojević.

"Presrećan sam zbog poziva u reprezentaciju, svi su me dobro prihvatili i velika je čast biti među ovakvim igračima. Očekivanja su velika, moramo dati svoj maksimum da dođemo do šest bodova. Moram da se pokažem na trenizima, pa će selektor odlučiti ko će igrati. U svom klubu sam jedini reprezentativac i drago mi je, kao i svima u klubu", rekao je bh. reprezentativac Irfan Hadžić, koji se ovog ljeta prvo preselio u Zrinjski iz tabora Radnika, a par sedmica kasnije ponovo se odlučio na promjenu sredine i trenutno je član turskog drugoligaša Akhisarspora.

Marko Mihojević naveo je kako svi igrači jedva čekaju predstojeće utakmice.

"Velika je čast biti u reprezentaciji, dijeliti svlačionicu s takvim imenima. Na papiru su lakši protivnici, ali svakog protivnika treba maksimalno ozbiljno shvatiti i težiti da ostvarimo dvije pobjede i šest bodova. Tu sam da radim, da se dokazujem, pa vidjećemo, selektor će odlučiti. Mislim da možemo izboriti svoje ciljeve, imamo ambicije da se izborimo za to Evropsko prvenstvo. Zenica je uvijek davala podršku namafudbalerima, mislim da će tako biti i ovaj put i da upišemo tri boda. Svi igrači su dobro raspoloženi, bilo je problema s povredama, ali većina je igrača zdrava i svi jedva čekaju utakmicu i nadamo se tri boda", rekao je Mihojević.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna igra 5. septembra u Zenici, a protiv Jermenije tri dana kasnije u Jermeniji.

U dosadašnjem toku takmičenja izabranici Roberta Prosinečkog su osvojili četiri boda na isto toliko odigranih utakmica.

TABELA: Italija 12, Finska 9, Jermenija 6, Grčka 4, Bosna i Hercegovina 4, Lihtenštajn 0.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar