''Da Federera neko vrijeđa, odmah bi ga odveli u zatvor!''

Novak Đoković je svoju ovogodišnju priču na US Openu zavržio uz predaju meča Stanu Vavrinki, neizdrživ bol u ramenu i zviždanje nezahvalne publike u Njujorku.

  • Sport
  • Tenis


Ugledni "Vašington post" posvetio je ogromnu pažnju eliminaciji Đokovića, a njihov novinar Čak Kalpeper branio je najboljeg tenisera sveta u svojoj kolumni.

"Novak Đoković mora da je najpotcenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji, a Zemlja bi trebalo da bude bolja. Zemlja ume da bude tako pogrešna u svojim procenama, možda i više od drugih planeta", kazao je Kalpeper.

Prema njegovim rečima, Đoković je prosto uleteo u četvrto kolo US Opena u petak, ali je to došlo uz poznata podsećanja da ton Đokovićevih mečeva prosto odudara od tona mečeva u kojima igraju Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

"Đoković je imao na treningu čoveka koji ga ometa dobacivanjima. Imao je takve osobe i na svojim mečevima, na kojima je dvostrukim servis greškama te osobe slao u delirujum", piše "Vašington Post".

"Federerovi ometači verovatno su se i pojavljivali tu i tamo, ali niko ne može da ih se seti, možda zato što bi odmah bili odvučeni u zatvor", navodi se u tekstu.

Kalpeper podseća da je lako zaboraviti da je Đoković, sa 15 od njegovih 16 grend slem titula osvojenih u ovoj deceniji, svojevremeno toliko dugo bio treći na svetu, da je "mogao da na tu poziciji stavi hipoteku, oko nje ogradu, a unutar nje dvorište puno kućnih ljubimaca". Bio je treći skoro celu drugu polovinu 2007, čitavu 2008. i prvu trećinu 2009. godine, ali i dodatnih devet meseci od oktobra 2009. do juna 2010. pre nego što se ugurao na mesto broj 2.

Do tada, ljubav prema Federeru i Nadalu je cvetala, nikada nije bila ugrožena, a Đoković je postao "Osoba koja će najverovatnije biti maltretirana, a najmanje verovatno slavljena", piše američki list.

"Vašington post" ocenjuje da Đoković nije postao ugrožavajući faktor, već više osoba zbog koje postaje neprijatno, koja smeta, a on se nosio s time uz tek povremene, kratke reakcije tokom tih godina borbe za jednakost.

U tekstu se navodi da je čak izmislio caku za one koji nisu bili zadovoljni njime. Naime, rekao je na Vimbldonu "Znate, gledam da u sebi prevedem te povike. Kada publika viče 'Rodžer', ja čujem 'Novak'. Zvuči smešno, ali tako je. Pokušavam da ubedim sebe da je stvarno tako".

"Na sve to, faktor zvani 'dolazite iz zemlje u kojoj je rat obeležio vaše detinjstvo, što je bio slučaj sa Srbijom' donosi posebne komplikacije, kako očigledne, tako i skrivene, a to ne sme da se zanemari", zaključuje Kalpeper u svom tekstu za "Vašington post".

Izvor: B92

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

to je to

06.09.2019 19:26

ne diraj mi federera... on je svima bog u tenisu ali i izvan... pametnom dosta

M.RS .... Vodi ga kuci !!! On Noletu nemoze na ruke politi u svim segmentima !!! Nole je olicenje prvo Srpstva pa onda onoga sto ti "ameri"nikad nece dostici.., nije sve u SILI i moci, talenat se nemoze kupiti ,a Srbi su tu neprikosnoveni!!!! Mala zemlja, a puna talenata i pametni ljudi, Amerika velika, a sve glupson do glupaona!!!

Rep to je to

07.09.2019 07:34

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.