Dodik: Ulazak u NATO - smrtna presuda za BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će oni koji budu pokušali da zaobiđu Srbe i Republiku Srpsku i uvedu BiH u NATO sami potpisati "smrtnu presudu" za BiH.

Bosna i Hercegovina 02.09.2019 | 22:14
Dodik: Ulazak u NATO - smrtna presuda za BiH
"Bez učešća Srba, zemlja je osuđena na propast. Vjerovatno će mene i moje istomišljenike pokušati da uklone kako bi radili sa nekim drugim, ali ja sam apsolutno ubijeđen u snažnu poziciju cijele Republike Srpske. Jer, da su mogli da nas zaobiđu, već bi to učinili", rekao je Dodik za "Ruski reporter".

Dodik je rekao da BiH ne može ući u NATO bez saglasnosti Srba, te napomenuo da postoje procedure prema kojima spoljnopolitičke odluke donosi Predsjedništvo uz konsenzus.

"Ne vjerujem u BiH, u koncept njenog formiranja, ne vjerujem u njenu budućnost i niko ovdje nema revolucionarni plan da se ona ukine, ali jednom će na kamenu spoticanja, bilo to pitanje NATO ili slično, ona sama da se raspadne", kaže Dodik.

On je rekao da je Republika Srpska u potpunosti odlučna da štiti i jača svoj ustavni poredak i samostalnost, svoj poseban položaj, te da se njenim građanima vratila vjera, uprkos pritisku međunarodne zajednice i Bošnjaka koji žele da joj smanje autonomiju i ukinu Srpsku.

"Mi nismo društvo avanturista, ma koliko vremena i snage trebalo, nastavićemo da se borimo političkim sredstvima. Uvjereni smo da nijedna autonomija u svijetu ne bi dozvolila sebi da nestane", ocijenio je Dodik.

On je istakao da se situacija na nivou BiH usložila, kao i unutrašnji odnosi, ali da je Srpska sada značajno sigurnija u sebe, ekonomska situacija je stabilnija, iako su potrebne investicije, ali u cjelini sve se kreće u pozitivnom pravcu.

Dodik je rekao da se za formiranje Savjeta ministara, koji žele da pretvore u vladu, postavlja dodatni uslov da se pošalje zvanično saglasnost za stupanje u NATO, što su Srbi odbili i ni u kojem slučaju to neće prihvatiti, jer se nikada formiranje zajedničkih institucija nije uslovljavalo nečim sličnim.

Dodik je rekao da je ulazak BiH u NATO nemoguć, te podsjetio da je Srpska usvojila Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, u kojoj je jasno rekla da ne želi biti član NATO-a i da ne namjerava da se kreće u tom pravcu, te da neće da bude dio tog saveza zbog niza političkih, vojnih, ekonomskih i drugih razloga.

Što se tiče tvrdnji da će se ekonomska situacija poboljšati ulaskom u NATO, Dodik je rekao da vidi šta se dešava u Hrvatskoj, Crnoj Gori i drugim zemaljama regiona koje su ušle u Alijansu.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o vojnim razlozima, NATO je bombardovao Srbe dva puta bez rezolucije UN, što je bila jednostrana i kriminalna akcija NATO-a protiv Srba, koja je nanijela ogromne ljudske i materijalno-tehničke gubitke u Srpskoj i Srbiji.

"Srbi kao narod nemaju nijedan razlog da tu nezakonitu vojnu operaciju amnestiraju stupanjem u NATO. Neka su naši protivnici jaki i uticajni, a mi mali i slabi, ali naša volja je da ne želimo da im se priključimo. Ne želimo vojnu granicu na Drini", kaže Dodik.

On je rekao da Rusija stav Srpske o neutralnosti razumije, ali da od Zapada stiže ultimatum, a pokušavaju i da iskoriste strukturu BiH da nametnu NATO.

Dodik je dodao da je politički razlog zašto Srpska ne želi u NATO taj što od tog članstva ne vidi nikakvu korist, nego gubitak prijatelja, što ne želi.

"Situacija u svijetu na globalnom nivou se usložnjava i već se može razumjeti u kojem pravcu ide. Sada mi ni na koji način ne smijemo izgubiti nijednog od naših partnera", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da ništa dobrog nije ispalo od međunarodnog miješanja u stvari u BiH, te dodao da je uvjeren da je i sama BiH, formirana u ovom obliku, kao rezultat Dejtonskog sporazuma, bila greška.

"Neko je odlučio da stvori BiH, neku iluzornu državu, koja sa posebnom tvrdoglavošću dokazuje svoju nesposobnost da opstane. To se vidi na primjeru kada s predstavnicima drugih naroda potpisujete sporazum, koji već sljedeći dan ne važi", dodao je on.

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Metjua Palmera da će se SAD zalagati za integraciju BiH u EU i NATO, Dodik je rekao da je za članstvo BiH u NATO potrebno da on glasa za to, što se neće dogoditi.

"Naravno da to povlači za sobom masu problema", rekao je Dodik i podsjetio da ga je SAD već stavila na spisak nepoželjnih osoba, ali da on nije izabran da se brine o ličnom komforu, nego da štiti srpske nacionalne interese, a da li se sviđa nekome u Briselu ili ne, to je pitanje za njih, a ne njega.

(Srna)

Komentari / 83

Ostavite komentar
Name

Hare

02.09.2019 20:20

Ker koji laje ne ujeda

ODGOVORITE
Name

Miloš

02.09.2019 20:25

Mislis prijatelju. Tiha voda brijeg nosi... Samo polako, ovakvu drzavu mi ne zelimo, a i vama ce se ogaditi..

Name

Boki

02.09.2019 20:35

Baja svaka cast. Nikada u zlocinacku organizaciju NATO, dva puta su nas bombardovali. Uradili sve sto su mogli. Sada nas guraju gdje nam mjesto nije. Nikada sa zlocincima.

Name

Re

02.09.2019 20:49

Moj Mile taj raspad BiH nece docekati ni tvoja praprapra unucad.. da je mogla da se raspadne raspala bi se 92. Bolje ti je razmisljaj kako da sa svim narodima ova zemlja krene naprijed kako bi svi zivjeli bolje. Ta prica je za malu djecu jer raspada nema bez rata a ako si spreman sina da saljes u rat ti probaj da je raspadnes. Al tvoj sin bi bio daleko da do toga dodje. Lako je sad iz fotelja pricati i tudju djecu gurati u sukobe.

Name

Igor re Milos

02.09.2019 20:54

Mladima se sve ogadilo pa odose . Nema tu vremena za tihu vodu , Tiha voda vec 25 godina , ode zivot gledajuci Milorada kako mijenja faze od komunista-reformista-dasak Medlin Olbrajt- srpski nacionalista i separatista ... Sta je sledece ? To samo dobro glup covjek moze posmatrati i nadati se dobrom sebi i svojoj djeci .

Name

Terminator

02.09.2019 20:59

NATO JE TVRD IGRAČ DA BI GLODAR TVOGA RANGA MOGAO DA NEŠTO SUŠTINSKI PROMJENI.AKO SU BACILI OKO NA BiH ONDA JE TO GOTOVA STVAR.KO TEBE JOŠ SLUŠA BLENTO , JA BI BIO MNOGO ZABRINUT DA SAM NA TVOM MJESTU.ČISTO SUMNJAM DA JE CIA ZABORAVILA TVOJ SALTO MORTALE

Name

Re RE

02.09.2019 21:39

Zar ti ne znaš da se BiH raspala u Dejtonu i dan danas se raspada.

Name

Re Miloš

02.09.2019 21:44

Već 20 godina svu energiju trošite na to da ovu državu prikažete nemogućom i da ju nam ogadite. I? Gdje smo sada? Nego, kad već svakodnevno prijetite nestankom države, samo da ti kažem da svaka akcija ima i svoju reakciju. A tebi - bujrum. Niste to što mislite da ste ;)

Name

Re Re

02.09.2019 21:44

A što da se ne raspadne? Šta je to dobro ako je cjelovita?

Name

tuga

02.09.2019 21:50

Lik nas moze uvuci u gluposti samo da bi osto na prestolju

Name

ovce

03.09.2019 02:48

Bez Nato nema ni ulazak u EU! Dok su druge bivse ex-YU drzave u Nato i EU kao Slovenija i Hrvatska, a bice uskoro i Makedonija i Crna Gora i njima ide sve bolje i bolje. BiH sa RS ce ostati sa Srbijom koje nikad nece biti clanice Nato i EU, pa cak ce Siptari uci u Nato i EU. Sretno i vracajte se nazad u doba neandertalaca, bolji zivot niste ni zasluzili ako ste protiv. Uskoro ce vam i Vize za sve drzave EU uvesti. Bravo ovce za sisanje, samo slusajte Dodika i bice vam sve gore i gore.

Name

Re re

03.09.2019 04:38

Ona, mislim na BiH i ne postoji osim na papiru.Nakon 25 godina opet smo na pocetku preglasavanjem do unitarizacije...znamo mi da je NATO ovdje glavni, uzece nam dusu i bombardovati nas daa nas prevaspitaju i svi pametni otici ce van, radice i zivjeti i dalje jednako ne zeleci unitarizaciju BIH i NATO , a Srbi su strpljiv narod i Turke su nadzivjeli i ovo ce Bogu hvala!

Name

re

03.09.2019 05:58

Svi koji priželjkuju i rade na raspadu Bosne direktno rade na novom ratu. Budite toga svjesni. Pokušaj proglašenja "nezavisnosti" RS-a znači odustajanje od Dejtonskog mirovnog sporazuma. Naglašavam - mirovnog. Šta, pobogu, mislite da će se desiti kada povučete potpis s mirovnog sporazuma?

Name

narod

03.09.2019 06:13

NADAM SE SAMO ALI I VJERUHEM DA NAROD I SRBI I HRVATI I BOSNJACI NECE BITI VISE LUDI KAO U PROSLOM RATU U NASJESTI NA POLITIKU OVIH LOPOVA.ŠVERCERA KOJI BI I RAT IZAZVALI SAMO DA SACUVAJU SVE POKRADENO.

Name

RE HARE

03.09.2019 06:18

OVAJ KER SE JAKO UPLASIO DA GA NE UKLONE. SLIJEDI ROBIJA. POGLEDAJTE GA SAMO ,SVUGDJE BIH ZASTAVA KOD NJEGA.

Name

Boki

03.09.2019 06:34

Dobro kad nije vazno, zasto ste zapeli za ANP, o tome cemo kada se formira vlast. Baja je izbor srpskog naroda, 98 % srba misli kao on. Mi necemo u NATO. Dje Problem, mozda vi Imate neke dugove prema njima pa bi to da namirite. Mi nemamo, duzni su oni nama za besomucna bombardovanja, ja ubijenu djecu, za porusene objekte. Nikada u NATO

Name

Горан

03.09.2019 08:15

Само Република Српска

Name

re re

03.09.2019 08:35

Kakav novi rat majmune jedan. Hiljade brakova se raspalo bez rata pa što bi ovaj morao sa ratom. Kad ne može da funkcioniše ovakva kakva je danas nakon 25 godina od nesretnog rata šta se može očekivati u narednom periodu nego razlaz i svako svoju politiku. Što će ti rat glupsone. Tebi se ovo stanje sviđa pa bi da ga zadržiš? Kad ne ide ne ide, pozdravimo se lijepo i ćao bambina!

Name

Re re

03.09.2019 09:21

Nema se vise sta idiote raditi, alija je vec odradii.tzv beiha se raspala onog trena kad ste napali na Srbe.sada samo mozete kmecat.

Name

Ре

03.09.2019 10:10

Лажљивац и пакер, брзо нестајање РС тек онда ће народ сватити његово понашање али касно опет паковање ствари.

Name

RE re re

03.09.2019 15:33

BiH nije nikakav "brak" kakvom je ti predstavljaš, mirnog razlaza nema niti će biti. Potpisan je mirovni sporazum i tu je kraj priče, što bi rekao AV -TAČKA, ko mili da može na svoju ruku prekršiti mirovni sporazum neka izvoli, samo mora biti svjestan posljedica, pokušaj uništenja BiH kao države da samo našteti jednoj strani neće proći, vidjet će mo ko će izvući deblji kraj. Nedamo našu jednu i jedinu domovinu, po cijenu rata, nažalost, to je tako i tako će biti. Pomirenje nije sporno ali kada je naša domovina u pitanju tu nema pogodbe .

Name

Re Miloš

03.09.2019 17:21

Pa zar nevidi da RS je uništena. Oni i dalje puštaju da je baja uništava. Igre su to bez granica. KOJI BSJA KOJA RS KOJE ŠUPLJE PRIČE. OTIŠLE YU GROMADE POPUT GSFAFIJA SADAMA PA I SLOBE I DŽINDŽIĆA DA NEMOGU SKLONITI JEDNOG PJEVAČA ISPOD ŠATORA PREDCEDNIKA JEDNOG MALOG ENTITETA. BOLESNIK PROSIPA NARODU KAKO JE KAO BITAN I NEŠTO SE PITA. PA ODE KOSOVO I HRVATSKOJ SRBA I NEMA IZ RS SAMI ODLAZE SVE PROPALO POKRADENO UNIŠTENO FALIRALO POD STEČAJEM NAROD ODLAZI. KOME OVO NIJE JASNO KO NESLUŠA PESMU SLUŠAČE OLUJU. KAO ON ZA RUSKI VJESNIK DAJE IZJAVU E SAM NAM STAVLJA IŽR OKO VRATA A MI SAMI TURAMO GLAVU U OMČU. SAMO PITANJE KAD ĆE DJELAT POVUČI RUČICU I SAMO ČEMO PROPASTI I OSTATI DA VISIMO. ŽIVI BILI PA VIDJELI A NIŠTA BOLJE NEČE U SRBIJI PROČI JEL SCENARIO JE VOJVODINA I SANDŽAK. AL KIRČIČE SE BAJJA SA 500 KALAŠNJIKOVA DVA AVIONČIĆA I NEKIM HELIKOPTERIČEM.. ZATO NARODE PAMET UGLAVU OVAJ JE DAVNO SKRENUO SA PUTA A SPREMA MU SE NEŠTO POPUT MAKEDONSKOG SCENARIJA. ON TO OSJETI I PANIKA MU SVE VEČA. A PARA OD RUSA NEMA NIT ĆE BITI. NITI JE BILO.

Name

Re: Boki

05.09.2019 16:28

NATO je spasio RS. Rusa nije nigdje bilo. Da su muslimani i Hrvati dobili zeleno svjetlo, ušli bi u BL. Ako ne vjeruješ, vjeruj generalu Slavku Lisici.

Name

Re boki

05.09.2019 17:53

Brzo pod šator Boki botino stara. Pa oligofrenu koliko je Srbiju bombardovali njemačka pa opet letiš i svoju decu šalješ tamo. Brzo pod šator i na jednu dozu Bajizma. Al ti si jako bolestan treba dodati uz baju i Gocija i čanu da te poprave marš brzo pod šator.

Name

burke

02.09.2019 20:23

Milorade,BiH je već u NATO-u.

ODGOVORITE
Name

re burke

02.09.2019 20:34

Što onda treba da se šalje ANP u Brisel da bi se aktivirao MAP? Lupiš glupost pa ako prođe, prođe

Name

re re burke

02.09.2019 21:13

Covjek kaze da je NATO vec stacioniran u Bosni a ti si glup da to shvatis.I jos si gluplji ako mislis da ce oni otici sa ovih prostora

Name

Re

03.09.2019 00:44

BiH nije jos u NATO-u.Imamo nesto bolje i jače,NATO je u BiH vec odavno baziran.

Name

burke

03.09.2019 04:47

Pogledaj malo oko sebe,Eufor ima vozila na kojima su tablice NATO,ima baza u Butmiru na kojoj je zastava NATO a ovo oko ANP je cista zajebancija da nas drze na radnoj temperaturi i u konstantnom laganom sukobu...

Name

kuku nama sa nama

02.09.2019 20:23

Haha...još će ispasti da on ovo sve nije rekao..koji debil..A ko će ti je braniti,nesretan bio..DA JE U SRBIMA VOLJA NJIHOVIH PRAĐEDOVA,KAD SU GONILI ONAKO SLOŽNO SILNE TURKE NA BULJUKE,TI BI IM JE SVOJIM SRBOVANJEM UNIŠTIO...MOJ MILORADE

ODGOVORITE
Name

Wodolija

03.09.2019 05:53

DODIK HOCE OD RS DA NAPRAVI DRUGU TRANSNISTRIEN. TEK ONDA CE SVI KRIMINALCI MOCI DA ZIVE SASVIM BEZBJEDNO BEZ STRAHA DA MOGU NEKADA ODGOVARATI ZA MILIONSKE KRADJE, UBISTVA I OSTALI KRIMINAL.

Name

075

02.09.2019 20:24

Cca 800.000 sirotinje, najsiromašniji dio Europe, tzv bolji entitet hoće da se bori nasuprot najjače sile koja postoji na planeti Zemlji, priberi se Milorade dok ne bude kasno za tebe i tvoje krezubo, neodgojeno stado.

ODGOVORITE
Name

re 075

02.09.2019 20:38

Drž se ti svoje napredne džamahirije, pardon Federacije i ne vrijeđaj Srbe, Nisu ti srbi krivi što su ti preci prodali vjeru za večeru.

Name

075

02.09.2019 20:44

@re075 Majka mi je Srpkinja podmajevićko selo Peljave, otac Bošnjak a supruga 24tu godinu tuzlanska Hrvatica a ja osobno sam veliki patriota države Bosne i Hercegovine.

Name

Re

02.09.2019 21:46

Ono kad nemaš kako da argumentirano uzvratiš, nego kreneš o "precima'. Pa, molim te, šta to govori o nekom narodu ako pola njih proda vjeru za večeru :D Sami sebe sramotite insistiranjem na takvim glupostima ;)

Name

Re 075

02.09.2019 21:46

U takvoj kombinaciji si niko i ništa.

Name

re -re

03.09.2019 04:08

Ima li ikakve veze ova nezapamćena promjena vremena da nam bog pobi svo voće i povrće, zbog najgori diktatorski kriminalaca, koji nedaju godinama narodima normalan život zbog pljačke svega živog u ovakoj lopovskoj BiH.

Name

@Re 075

03.09.2019 08:21

E nek ste vi Srbi čista kombinacija....De mi objasni zašto ste cenomanjasti u većini? 500 godina vas je Turčin jebavo i ti misliš da si čist? A evo i odgovor za 075...Stipu ovog debila...Ti si u svakom slučaju bogatiji od svih ovih što se busaju u svoja nacionalistička prsa.To ta gamad nikad neće shvatit jer su zatucana seljačka bagra...

Name

RE

03.09.2019 10:25

A koliko vas je prodalo svoju buducnost i buducnost svoje djece prodajuci glas za 50 KM. Eto vam sad pa trosite lako zaradjene pare

Name

Ser od Doboja

02.09.2019 20:25

"Uvjereni smo da nijedna AUTONOMIJA u svijetu ne bi dozvolila sebi da nestane", ovo su kod Baje novi momenti, danas je RS autonomija a pre neki dan samostalna država. Koji je ovo šarlatan to je neopjevano.

ODGOVORITE
Name

pirmo

02.09.2019 20:51

Najbolji kmentar do sad koji najbolje oslikava Dodika i one koji lete za njimNešto ih ne čujem da kažu RS je država šta je sad ovo.Polako ih Dodo spušta na zemlju .....ko zna šta je sljedečeMožda ukidanje Dejtona i povratak BIH bez entiteta.......od Dode sve je moguče i sve je normalno.

Name

Re

02.09.2019 21:47

RS ima autonomiju, ali i ne prođe dan da neki od njenih zvaničnika ne prorekne raspad BiH. A svi znamo da svaka takva akcija ima i adekvatnu reakciju ;)

Name

re re

03.09.2019 06:28

sevap bi bio, kad bi krenuli.

Name

price za malu djecu

02.09.2019 20:26

komfor si stekao i sada si najveci patriota jer se mora odbtaniti taj komfor i po cijenu sukoba. ti dobro znaš ako institucije pocnu raditi svoj posao da si u zatvoru kao Sanader i slicni njemu.

ODGOVORITE
Name

e moj mile

02.09.2019 20:28

pa ameri uklone svog kenedija samo tako, sadama i gadafija ladno...ti si za njih obicna vaška, da hoce da se bakcu s tobom, davno bi te uklonili.ti si niko i nista, niko te ne zarezuje ni dva posto, osim tvojih snsd(ovaca)...koji ne znaju gdje su suplji...

ODGOVORITE
Name

re

02.09.2019 21:17

Tako je jos da dodam I ovi iz snsda ga vole kao Mujo majku,trpe ga jer su podguzne muhe I zive sa drzavnih jasala

Name

Re e moj mile

02.09.2019 21:42

Sve tačno. Ali je i tačno da je on i njegova porodica najbogatija na Balkanu, a ti i ja smo fukare za njega. Znaju SNSD-ovci gdje su šuplji.

Name

Usput

02.09.2019 20:53

Hahahahaha....čovjek je rođen za komedijaša...

ODGOVORITE
Name

NOVOMATIC ADMIRAL I Austrijska Mafija

02.09.2019 20:53

Koliko Milorad Dodik ne voli te natovce i njihove kriminalne odluke govori činjenica da radi za Austriski NOVOMATIC ADMIRAL i preko Republike Srpske pere novac za isti. Za taj isti NOVOMATIC ADMIRAL radi i Štrahe koji predvodi fašističu stranku u Austriji, a koji je dodar drug sa Miloradom Dodikom. Dodikov prijatelj Johan Fon Graf je vlasnik NOVOMATIC ADMIRALA i unuk naciste Grafa iz Drugog Svijetskog Rata. Pa tako veliki srbin Milorad Dodik za te zlikavce pere i izvlaci novac iz Republike Srpske. Blago nama pa nas Milorad brani jer to znaci da necemo jos dugo. Milorad Dodik je BVT dousnik ili kako tamo kazu KORISNI IDIOT.

ODGOVORITE
Name

@rere pejina unuka

02.09.2019 21:04

Čekaj Dodo jel RS država ili autonomija???šta je sad ovo??????Pa dokle češ nas lagati ako boga znaš.

ODGOVORITE
Name

Ščućurio

02.09.2019 21:10

MILORADE ZASTO TE ZOVU KAZINOS AUSTRIJE??????

ODGOVORITE
Name

SNSD na vlasti

02.09.2019 21:22

Smrtna presuda za Srbe i RS!!!

ODGOVORITE
Name

SNSD na vlasti

02.09.2019 21:23

Smrtna presuda za Srbe i RS!!!

ODGOVORITE
Name

!

02.09.2019 21:34

ajde ne bleji vise!

ODGOVORITE
Name

Gooner

02.09.2019 22:18

Interesantno bi bilo recimo da uskoro Srbija odluci da hoce u NATO a s druge strane bosnjaci i hrvati u BiH se predomisle i kazu da nece u NATO. Zanimljivo bi bilo sta bi gosp. Dodik tad imao za reci.

ODGOVORITE
Name

re

03.09.2019 06:29

to dotični neće uraditi jer znaju, da je za državu bolje, da ide u NATO...isto kao što to znaju Srbi ali negoduju, samo kontra, pa makar slamu jeli.

Name

Zvornik

03.09.2019 07:15

Bas sam htio skoro isto pitanje da postavim.

Name

Miromo

02.09.2019 22:41

Pa ako nema NATA nema ni VM do daljnjeg. Ti koda bi ratovao pa se bojiš nem odcijepljenja BiH je cijelovita nemožeš ni ti ni bilo ko da je ocijepi to trba da ti se ulije u glavu tebi i takvima kao što si ti. Več kako kažeš da nevjeruješ i nevoliš pa gospodine kofer u ruku i PU pod noge tamo gdje ti se ide

ODGOVORITE
Name

Gas

03.09.2019 01:42

ŽIV NAM BIO PREDSJEDNIČE

ODGOVORITE
Name

Ris

03.09.2019 03:43

Ma bravo Dodo, ekonomska situacija sve stabilnija????Gdje ti zivis?Ti si jedini u suficitu,banditu korumpirani, dokle ces jadan prosipati suplju,a sto se tice Bosne, da imas jos 100 zivota rasturiti je neces,ni ti m, ni tvoja ruska bratija,mnogo jaci su polomili zube

ODGOVORITE
Name

borac

03.09.2019 04:43

Kako ja vidim prizivas i da nas jos jednom bombarduju .Unistena je Jugoslavija zbog neutranosti a da ti opstabe RS koja ima samo drzavnu sluzbu i penzionere.

ODGOVORITE
Name

Sasa

03.09.2019 05:36

Vrijeme je da te smjene jer ti si ne dvorska nego svjetska luda.NATO i nista drugo a to sto si pokrao od naroda ima duplo da vratis.

ODGOVORITE
Name

G6

03.09.2019 05:59

MATO- je smrtna presuda samovolji, anarhiji, kriminalu...

ODGOVORITE
Name

ISTINA

03.09.2019 06:16

SAMO NEKA TEBE BISE NEKO UKLONI PA NEKA BUDE STA BUDE. TI SI ,,SMRTNA PRESUDA,, SRPSKOM NARODU I NAJVECI NJEGOV UNISTITELJ U ISTORUJI. N8KAKAV RAT, NIKAKAKAV NATO NEMOZE PROTJERATI MLADIH SRBA IZ ZEMLJE ,KOLIKO JE POBJEGLO OD TVOJE DIKTATURE. MA DA NE GLEDAMO TEBE VISE, ONE UHLJEBE NAJVECE FUKARE KOJI SU BILI U GRADU SAD SU VASI SPIJUNI I BOZAVI, SAKUPLJACI GLASOVA, SVE NIKO OD NIKOGA. I MORA PISMEN I PAMETAN BJEZAT IZ TAKVE ZEMLJE. BRIGA ME KO VLADA ,BIO NATO ILI NE SAMO DA SE ZEMLJA OSLOBODI OD TVOJE MAFIJE.

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

03.09.2019 06:20

OCIGLEDNO JE POSEBNO RAZOCARAN POSLE SUSRETA SA RUSKIM AMBASADOROM. SVE RAZOCARAVAJUCE IZJAVE.

ODGOVORITE
Name

ALAN FORD

03.09.2019 06:21

Pa vaša družina iz SNSD tj.Nebojša Radmanović je svojim potpisom 2009 god.zakoračio pod skute NATO pakta i čemu sad glumiti rusofila i protiviti se tome.Tražiti kredit MMF a u predizbornoj kampanji se slikati sa Putinom.Kao mlada koja se obećala dvojici mladoženja.Ne ide nikako.

ODGOVORITE
Name

RS

03.09.2019 08:59

Hajd ne palamudite više sa ovom isfucanom pričom. Zar ne mislite da je moguće da su tad bili pod ko zna kakvim pritiscima i ucjenama, pa su morali staviti potpis na taj dokument. Vremena se mijenjaju. Neke face su nestale sa političke scene, pa samim time i ti pritisci i ucjene, pa shodno time ti uslovi se više ne moraju ispunjavati.

Name

re RS

03.09.2019 11:49

e tu tezu objasni stvarnim vladarima svijeta!

Name

Re Alan Ford

03.09.2019 14:41

NATO integracije su voljni proces I zemlje clanice nece primiti ni jednog novog clana bez jasne saglasnosti i konsenzusa te zemlje. Bez glasa clana predsjednistva iz RS nema NATO integracija. U ovom trenutku a vjerovatno I za duzi period I RS i Srbija nemaju namjere da udju u NATO integracije. Sarajevo bez RS nemoze to sprovesti. Tu je kraj sve ostalo ide na stetu gradjana BiH.

Name

Re Rs

05.09.2019 18:15

Ne palamudi ti I nemoj biti glup ako ti baš nije jasno PRINCIP JE ISTI SVE SU OSTALO NIJANSE. JASNO SAD

Name

BVS

03.09.2019 06:22

MILORADE DODIK, KAD BUDES UKLONJEN SA VLASTI PRATI DOBRO KOLIKO CE BITI SLAVLJE PO GRADOVIMA RS. TAD CES VIDJETI JESI LI IMAO PODRSKU ILI SU LJUDI BILI UCIJENJENI.

ODGOVORITE
Name

Re Boki

03.09.2019 09:27

I još koji puta ako bude trebalo.

ODGOVORITE
Name

D

03.09.2019 10:07

Realnost je drugo ,ali u svijetu nema realnosti samo njihov interes ,Na žalost lako ove male zemlje ubjede da je i za njih dobra korist od NATA što iskušnje drugih to ne potvrđuje,Nažalost neki političari u BiH očekuju nekakvi mednarodni pritsak na srbe da bi se njihova želja ostvarila samo od države u kojoj se narod ne dogovara nego se jedne prisiljuje da uvaže protiv svoje želje interes drugih je osuđeno na propast

ODGOVORITE
Name

B.J.S

03.09.2019 10:50

Ovdje politicari nista ne rade,samo daju neke izjave a to sto ljudi moraju zvati Tel.da se djeca lijece nikog ne zanima,to sto svaki doktor ima privatno sve aparate a bolnica ih nema nikog ne zanima i za dvije minute pregleda daju 70 km i to obavezno bez racuna to nikog ne zanima,ja nikako nemogu da se odlucim da li je gori ovaj narod sto ih bira ili su oni gori sto se stalno kandiduju. Najjaca recenica kod politicara pred izbore je povjerite nama sljedece cetiri godine i sve ce biti kako treba,pa kako vas nije stid na vlasti ste 30 godina i nista ama bas nista niste napravili kako treba. Eh sad hajmo umjetnici pocnite pisati kako mi pravopis nevalja i skrenite temu u drugom pravcu..

ODGOVORITE
Name

Sda

03.09.2019 12:24

Nema sta.idemo putem rusa.a svi nam odose za eu radit....

Name

Mir

03.09.2019 13:46

Imas li ti kakvu ideju ili se samo brains???

ODGOVORITE
Name

Galeb

03.09.2019 16:07

Ronhile Burle ti si sebi i svim svojim kriminalcima presudio davno kao Radovan Karadzic I sada jos malo pricajte vicite Dolazak pravne drzave vasa Robija dozivotna i to je neizbezno kao Radovanu prestanak rata njemu dozivotna to sam ja rekao 1991 i sve muse ostvarilo tako I Tebi Ronhile puno si zla tom narodu popravio sa tim kriminalcima koji masi podjelio pozicije Oko sebe sve ce tise raspasti kao Kula od Karata mnogi ce pokusali pobjeci i napusticete istog momenta kad placke nestane tog nesrecnog naroda ali I njih Pravda dugo ceka za izvrsenje i svi cete optuzivati jedni druge kao Radovanovi Bice ista prica samo druga imena .Licno nebih voleo da nikome se nikakvo zlo dogodi Ali Ronhile puno si zla popravio narodu i neizbjezna je kazna od boga I naroda

ODGOVORITE
Name

Urban

03.09.2019 16:20

Maximalno razvijati namjensku privredu, uvesti ONO I DSZ u skolu. Dodik namjerava Rusima ustupiti bazu u rs.

ODGOVORITE
Name

Upućeni vele

03.09.2019 20:48

Ruski jezik ima da se uvodi u škole, na široka vrata. Gazda dao zadatak nedavno na nekom prosvjetnom seminaru u Tesliću, kod Bogdanića, a gdje bi drugo. Nenadano banuo. I još rekao neke nebuloze o populacionoj politici, Rusima, političkoj orijentaciji ka istoku etc etc..

Name

presednice dodik

03.09.2019 19:41

Gde god dodjes ti tu se situacija usloznjava,to je tako gde oces sam da se pitas a neide ni u banja luci vise ti nece ici.zato otidji i ucini nesto dobro za srpski narod i r.srpsku.

ODGOVORITE
Name

Darko

03.09.2019 20:25

Laje u prazno.

ODGOVORITE
Name

Milos

05.09.2019 16:55

Koja budaletina boze blagi!!!

ODGOVORITE
Name

Q

05.09.2019 18:21

Ovakve budale tine u svijetu nema a nema ni budalasti jeg naroda koji ga brani napada umjesto da se digne ulica i svali sa vlasti. I onda Sud ali narodni a ne stranački

ODGOVORITE