Jedan od najčudnijih transfera ljeta!

Almerija skinula pojačanje Mančester Junajtedu za 9. 000. 000 evra! Kažu da je čudo od talenta. . .

Fudbal 03.09.2019 | 12:26
Jedan od najčudnijih transfera ljeta!
Dočekao i Mančester Junajted da ga Almerija proziva na društvenim mrežama! I da mu otima pojačanja?!

Španski drugoligaš je ovog leta prešao u vlasništvo Turkija Al Šeika, nekadašnjeg ministra sporta Saudijske Arabije i velikog zaljubljenika u fudbal. On je najodgovorniji čovek što su saudijski klubovi poslednjih godina počeli da sipaju ogromne količine novca u fudbal. Turki je ujedno i jedan od najbližih saradnika gospodara Saudijske Arabije, princa Mohameda bin Salmana. Pre nekoliko godina je uložio i veliki novac u lansiranje ambicioznog projekta u egipatskom fudbalu, kluba Piramids.

Nedavno je Turki kupio Almeriju za 20.000.000 evra i počeo da ulaže. Stigla je gomila pojačanja, a u njoj i naši Radosav Petrović, Nikola Maraš i Dragan Rosić. Iz Rome je došao Ante Ćorić, iz Penjarola za 2.000.000 evra kupljen supertalentovani Darvin Nunjez, iz Botafoga mladi Džonatan za 1.000.000 evra. Plus još nekolicina malih i talentovanih igrača.

A danas je usledio šlag na tortu!

Almerija iz Notingem Foresta za 9.000.000 evra kupila jednog od najtaletovanijih igrača engleskog fudbala. U pitanju je 18-godišnji napadač Arvin Apija, član omladinske reprezentacije Engelske. Pominjao se i kao želja brojnih premijerligaških klubova, a Almerija to iskoristila za malu provokaciju na društvenim mrežama.

Na klupskoj Instagram stranici je prilikom predstavljanja Apije, napisano:

„Žao nam je Mančester Junajted, Arvin Apija je ’rohiblanko’“, napisao je španski klub i potvrdio da su Crveni đavoli bili zainteresovani za mladog napadača.

Apija je najskuplji igrač u istoriji Almerije, ali i drugo najskuplje pojačanje u istoriji Segunde. Rekord drži transfer Rikarda Oliveire u Saragosu za 10.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar