Kada ćemo Đokovića ponovo gledati na terenu?

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, morao je da se povuče sa US opena zbog povrede levog ramena i sada je glavno pitanje – kada ćemo ga videti na terenu?

Tenis 02.09.2019 | 23:07
Kada ćemo Đokovića ponovo gledati na terenu?
Srpski teniser je u osmini finala predao meč Stenu Vavrinci, a posle duela rekao je da ne zna koliko će pauzirati.

"Ispred mene je jedan proces oporavka i odmora, sigurno od nekoliko nedelja bez reketa, to je apsolutno, pa da vidimo onda. Treba da se smiri ta upala, to prosto traje, sreća u nesreći je što nije dominantna ruka. U pitanju je leva ruka, možda će se zato ubrzati proces oporavka", rekao je Đoković.

Naredni turni na kojem je bismo trebalo da gledamo Novak je ATP Tokio, međutim on je na programu 30. septembra.

"Stvarno ne znam. Tokio je u planu, ne znam. Sledeće dve do dve i po nedelje su ključne kako će se oporaviti rame. Dobio sam, na žalost, dodatnih nedelju dana, jer sam završio turnir, to će mi poslužiti u procesu oporavka ramena. Nadam se da će biti dovoljno vremena da nastavim da igram. Prosto, voleo bih da igram u Tokiju, planiram, biću i u Srbiji u tom nekom periodu, imam i obaveze sa Fondacijom, biću i sa porodicom, planiram tamo da se spremam za Tokio", dodao je on.

Ukoliko ne bude bio spreman za turnir u Japanu, najbolji teniser sveta će se na terenu verovatno naći 6. oktobra u Šangaju, koji je prošle sezone osvojio što znači da brani 1.000 bodova.

Ako sve bude bilo dobro, Đoković će, potom, igrati u Parizu, na Završnom turniru ATP, kao i na Dejvis kupu, koji se igra od 18. novembra u Madridu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar