"Upisano" finale Federera i Nadala nervira Stena!

"Mi ostali da idemo kućama?", napisao je manje poznati Švajcarac koji je prošao Đokovića, nakon predaje srpskog tenisera.

Tenis 02.09.2019 | 18:08
"Upisano" finale Federera i Nadala nervira Stena!
Čekamo novog šampiona US Opena! 

Branilac titule Novak Đoković morao je da preda meč Stenu Vavrinku zbog povrede lijevog ramena, tako da je prvi put od 2007. godine, kada bi učestvovao u Njujorku, turnir završio prije polufinala.

Ni takva sjajna istorija na US Openu nije ga "zaštitila" od publike koja ga je zvižducima ispratila sa terena "Artur Eš", a bez obzira na ovaj sramotni čin, Novak Đoković je kulturno odgovorio na pitanje o publici koja na većini turnira ima nešto protiv njega.

Takav način ophođenja nije se dopao ni Stenu Vavrinki koji je kazao da mu je žao "prijatelja i velikog šampiona", ali je imao i on obračun sa navijačima - na Twitteru.

Odnosno, s novinarom Erikom Salijoom iz Francuske.

Erik je napisao da je "odustajanje bilo predvidljivo" i naglasio je da je sve realnije da u finalu vidimo novi "Fedal" - obračun Rodžera Federera i Rafaela Nadala za trofej - na šta je isprovocirani Sten Vavrinka, pošto je tek četvrtfinale turnira, reagovao ovako...

"Super da već znamo finale. Mi ostali da idemo kućama?", napisao je Vavrinka.

Očigledno je da većina teniske javnosti insistira na rivalstvu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koje u posljednjoj deceniji nije ponudilo ni blizu one drame iz "zlatnih dana" dvojice tenisera, ali utisak je da za neutralne navijače to predstavlja posebnu tenisku poslasticu.

Ipak, s obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu turnira, ima i te kako još kandidata za titulu, prije svih Danil Medvedev koji bi mogao da prekine grend slem "prokletstvo".

Naime, još od US Opena 2016. godine niko sem Federera, Nadala i Đokovića nije osvojio grend slem, tada je to učinio Sten Vavrinka, a za posljednje iznenađenje uzima se takođe Otvoreno prvenstvo SAD iz 2014. godine, kada je Marin Čilić neočekivano osvojio titulu.

Koga vi vidite u finalu?

PAROVI ČETVRTFINALA

Sten Vavrinka - Danil Medvedev
Rodžer Federer - Grigor Dimitrov
Andrej Rubljev/Mateo Beretini - Gael Monfis/Pablo Anduhar
Aleksandar Zverev/Dijego Švarcman - Marin Čilić/Rafael Nadal

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rolex

02.09.2019 16:19

Stvarno zalosno gledati mlade tenisere u naponu snage kako moraju da sparinguju Federeru 6:2,6:2,6:0 ! ATP je korumpiran, da citiram loseg momka Nicka K.

ODGOVORITE
Name

www

02.09.2019 17:29

Gospodin Rolex je 100% upravu sve je to namjestaljka to vide i ono koji malo prete tenis, pgotovo kad je Federer u pitanju