Britanci nisu zaboravili svoju princezu Dajanu

Poštovaoci princeze Dajane okupili su se danas ispred kapija Kensington palate kako bi odali počast voljenoj princezi na dan kada je poginula u Parizu pre tačno 22 godine.

Zanimljivosti 31.08.2019 | 19:20
Britanci nisu zaboravili svoju princezu Dajanu
Automobil mercedes S-280 se velikom brzinom 31. avgusta 1997. godine zakucao u stub u tunelu ispod Alma mosta u Parizu.Vest o smrti "Narodne princeze", kako su je zvali, rastužila je milione ljudi širom sveta.Kapije palate koja je nekada bila princezin dom, a u kojem sada žive njen najstariji sin Vilijam sa svojom ženom Kejt i decom, prekrivene su Dajaninim slikama, cvećem i stihovima posvećenim njoj.Princeza Dajana je bila obožavana širom sveta i to ne samo zbog brojnih dobrotvornih akcija u kojima je učestvovala.Postala je svojevrsni simbol obične žene koja može da postane princeza, a potom još jači simbol ženske snage kojom je uspela da pobedi "zlatne rešetke" i pokaže samostalnost.

 
Dajana i Čarls su najavili "prijateljski razlaz" 1992. godina nakon dužeg vremena spekulisanja javnosti o njihovoj razdvojenosti.I sama Dajana je poslala poruku svetu pre zvaničnog priznanja o raspadu braka, kada se u Indiji sama slikala ispred Tadž Mahala, mesta koje se smatra najromantičnijem na svetu. Kada je princeza Dajana nastradala, njeni sinovi Vilijam i Hari imali su 15 i nepunih 13. godina.Danas bi Dajana bila ponosna baka četvoro unučića.(Kurir.rs) 
(Foto: Profimedia/AP)

Komentari / 0

Ostavite komentar