ZVORNIK: Kako je pao brat kume narko-kartela

Na osnovu međunarodne potjernice pripadnici PU Zvornik uhapsili su Sinišu Čuturića, o čijoj će ekstradiciji u Hrvatsku odlučivati Sud BiH

Republika Srpska 29.08.2019 | 12:11
ZVORNIK: Kako je pao brat kume narko-kartela
Pripadnici zvorničke policije su, zahvaljujući dobro pripremljenoj akciji, uhapsili 25-godišnjeg Sinišu Čuturića, bjegunca za kojim je od jula ove godine bila raspisana međunarodna potjernica Interpol Zagreb. On je uhapšen u svom rodnom kraju, mjestu Branjevo kod Zvornika. Čuturić je nakon hapšenja predat u nadležnost Suda BiH koje će odlučiti o daljom mjeri, odnosno o tome da li će biti izručen Hrvatskoj.

Čuturić je osumnjičen da je bio član organizovane grupe narkodilera na čijem čelu je bio Majkl Doković (60), poznatiji i po nadimku hrvatski El Čapo, a čije je pravo ime Iljmija Frljučkić. Čuturić je, naime, brat Dokovićeve djevojke Nevenke Čuturić (26), državljanke BiH koja je uhapšena u akciji Familija u Srbiji, gdje se nalazi u pritvoru.

Nju su prozvali kokainskom kumom balkanskog narkokartela. Ona i Doković su navodno povezani sa narkokartelom Edina Gačanina kojeg su holandski istražitelji nazvali “Dino i Tito” i koji se bavi(o) švercom droge iz Južne Amerike u Evropu.

S druge strane, Dokovića istražioci, prema ranijim informacijama, terete za šverc čak 600 kilograma kokaina vrijednog 18 miliona eura iz Urugvaja u Švicarsku. On je otkriven u velikoj akciji Europola tokom koje je osim pomenutih 600 kilograma kokaina u Švicarskoj, zaplijenjen još 421 kilogram ove droge u Hong Kongu.

Doković je, navodno, istražiteljima postao interesantan nakon što je prošle godine na graničnom prelazu Bregana između Slovenije i Hrvatske, zaustavljen mercedes u kojem su bili Nevenka Čuturić i njen brat Siniša. U automobilu je tada policija pronašla oko milion eura. Novac je oduzet, a protiv Siniše Čuturića je podnesena prekršajna prijava, pa su oboje pušteni na slobodu.

 Međutim, Čuturići su ubrzo povezani sa Dokovićem koji je već tada bio smješten u pritvor. Tada su zajedno sa njim uhapšeni češki pilot Aleš Sokolik, te Silvijo Beljević iz Velike Gorice kada su u jednoj podzemnoj garaži pretovarivali pošiljku od 600 kilograma kokaina.

Krijumčarenje je, prema zaključcima istrage, izvedeno privatnim avionom i to tako da je organizovan komercijalni let za putnike, pri čemu su zbog vjerodostojnosti čak unajmili i stjuardesu.

Avion s putnicima, ali i 600 kg kokaina poletio je iz Urugvaja prvo za Nicu u Francuskoj, gdje su iskrcali putnike i stjuardesu, da bi zatim produžili do Bazela u Švicarskoj, gdje su istovarili drogu. Međutim, tamo su upali u zasjedu. Istraga se proširila, a ubrzo su uslijedile i nove potjernice, a među bjeguncima se našao i Čuturić.

Treba spomenuti i to da se Dokovićevo ime nije dugo pominjalo, a prije toga su ga američki mediji spominjali kao ozbiljnog kriminalca.

(Oslobođenje)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Paja Patak

29.08.2019 14:35

Jako mi ga krimosa, kada ga Kozlučani uhvate hahahaha

ODGOVORITE
Name

Diznilend

29.08.2019 14:58

Koga to zvornicani uhvatise?Kozlucani su za njih klasa.Oni bar svoju platu opravdaju.

Name

zamjena teze

29.08.2019 14:45

Policija iz Kozluka je sam legitimisala lice i privela na osnovu Interpolove potjernice.Sto se tice policije iz Zvornika od njih nema nista.Pun im je grad i prigradska naselja droge.Toliko o njima i njihovom radu...Sramota je koliko su placeni za svoj nerad.

ODGOVORITE
Name

Re zamjena teze

29.08.2019 15:19

Bas talo. Zvornickoj policiji grugu prodaju ispod nosa. Ne kazem da i sami pomazu dilerima. Zvornicani najbolje znaju

Name

Uniformisane zvornicke fekalije

29.08.2019 16:10

zvornicki doktori i zvornicka policija su nasiroko i nadaleko poznati po bahatosti, neradu, primitivizmu i neznanju, a sve to pod patronatom prvog zvornicanina iz loznice. Nek ste vi nama zivi i zdravi!

Name

Cu

29.08.2019 18:46

Bitna je uniforma i vlast.Lutkice.