ЗВОРНИК: Како је пао брат куме нарко-картела

На основу међународне потјернице припадници ПУ Зворник ухапсили су Синишу Чутурића, о чијој ће екстрадицији у Хрватску одлучивати Суд БиХ

Република Српска 29.08.2019 | 12:11
ЗВОРНИК: Како је пао брат куме нарко-картела
Припадници зворничке полиције су, захваљујући добро припремљеној акцији, ухапсили 25-годишњег Синишу Чутурића, бјегунца за којим је од јула ове године била расписана међународна потјерница Интерпол Загреб. Он је ухапшен у свом родном крају, мјесту Брањево код Зворника. Чутурић је након хапшења предат у надлежност Суда БиХ које ће одлучити о даљом мјери, односно о томе да ли ће бити изручен Хрватској.

Чутурић је осумњичен да је био члан организоване групе наркодилера на чијем челу је био Мајкл Доковић (60), познатији и по надимку хрватски Ел Чапо, а чије је право име Иљмија Фрључкић. Чутурић је, наиме, брат Доковићеве дјевојке Невенке Чутурић (26), држављанке БиХ која је ухапшена у акцији Фамилија у Србији, гдје се налази у притвору.

Њу су прозвали кокаинском кумом балканског наркокартела. Она и Доковић су наводно повезани са наркокартелом Едина Гачанина којег су холандски истражитељи назвали “Дино и Тито” и који се бави(о) шверцом дроге из Јужне Америке у Европу.

С друге стране, Доковића истражиоци, према ранијим информацијама, терете за шверц чак 600 килограма кокаина вриједног 18 милиона еура из Уругваја у Швицарску. Он је откривен у великој акцији Еуропола током које је осим поменутих 600 килограма кокаина у Швицарској, заплијењен још 421 килограм ове дроге у Хонг Конгу.

Доковић је, наводно, истражитељима постао интересантан након што је прошле године на граничном прелазу Брегана између Словеније и Хрватске, заустављен мерцедес у којем су били Невенка Чутурић и њен брат Синиша. У аутомобилу је тада полиција пронашла око милион еура. Новац је одузет, а против Синише Чутурића је поднесена прекршајна пријава, па су обоје пуштени на слободу.

 Међутим, Чутурићи су убрзо повезани са Доковићем који је већ тада био смјештен у притвор. Тада су заједно са њим ухапшени чешки пилот Алеш Соколик, те Силвијо Бељевић из Велике Горице када су у једној подземној гаражи претоваривали пошиљку од 600 килограма кокаина.

Кријумчарење је, према закључцима истраге, изведено приватним авионом и то тако да је организован комерцијални лет за путнике, при чему су због вјеродостојности чак унајмили и стјуардесу.

Авион с путницима, али и 600 кг кокаина полетио је из Уругваја прво за Ницу у Француској, гдје су искрцали путнике и стјуардесу, да би затим продужили до Базела у Швицарској, гдје су истоварили дрогу. Међутим, тамо су упали у засједу. Истрага се проширила, а убрзо су услиједиле и нове потјернице, а међу бјегунцима се нашао и Чутурић.

Треба споменути и то да се Доковићево име није дуго помињало, а прије тога су га амерички медији спомињали као озбиљног криминалца.

(Ослобођење)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Паја Патак

29.08.2019 12:35

Јако ми га кримоса, када га Козлучани ухвате хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дизниленд

29.08.2019 12:58

Кога то зворницани ухватисе?Козлуцани су за њих класа.Они бар своју плату оправдају.

Name

замјена тезе

29.08.2019 12:45

Полиција из Козлука је сам легитимисала лице и привела на основу Интерполове потјернице.Сто се тице полиције из Зворника од њих нема ниста.Пун им је град и приградска насеља дроге.Толико о њима и њиховом раду...Срамота је колико су плацени за свој нерад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре замјена тезе

29.08.2019 13:19

Бас тало. Зворницкој полицији гругу продају испод носа. Не казем да и сами помазу дилерима. Зворницани најбоље знају

Name

Униформисане зворницке фекалије

29.08.2019 14:10

зворницки доктори и зворницка полиција су насироко и надалеко познати по бахатости, нераду, примитивизму и незнању, а све то под патронатом првог зворницанина из лознице. Нек сте ви нама зиви и здрави!

Name

Цу

29.08.2019 16:46

Битна је униформа и власт.Луткице.