Savo za zdravo rivalstvo: Da Zvezdin uspjeh pogura i nas!

Trener Partizana čestitao crveno-belima.  Partizan: Fenomenalan uspeh Zvezde je motiv i za nas! Savo Milošević čestitao Crvenoj zvezdi i kolegi Vladanu Milojeviću plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Fudbal 28.08.2019 | 16:14
Savo za zdravo rivalstvo: Da Zvezdin uspjeh pogura i nas!
Kakvi su odnosi čelnika dva najveća srpska kluba poslednjih godina, teško je očekivati da neko čestita večitom rivalu na velikom uspehu. Ipak, Savo Milošević, trener Partizana, nije iz tog filma. Legendarni srpski fudbaler, sada šef struke crno-belih, bez problema je čestitao Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligu šampiona.

Crvena zvezda je u utorak uveče ostvarila cilj i po drugi put zaredom se plasirala u Ligu šampiona. Srpski prvak ostvario je veliki uspeh, iako je i pre revanša plej-ofa sa Jang Bojsom imala obezbeđeno učešće u Ligi Evrope.

Pred drugim našim predstavnikom tek sledi 90, a možda i više minuta borbe za jesen u Evropi. Partizan će u četvrtak u Moldeu imati zadatak da odbrani 2:1 iz Beograda i da se posle godinu dana pauze vrati na evropsku mapu.

"Parni valjak" je u sredu otputovao za Norvešku, a jedna od tema razgovara sa trenerom Partizana Sava Miloševićem bio je i rezultat "večitog rivala".

Plasman crveno-belih u evropsku elitu je dobra vest za srpski fudbal i to je ono o čemu Savo razmišlja kada hvali večitog rivala posle trijumfa nad Jang Bojsima.

„Sve čestitke Crvenoj zvezdi, prvo zbog ulaska u Ligu šampiona, a onda i zbog toga što je uspela to da uradi dva puta zaredom. Nije mala stvar, niti je jednostavno, pogotovo što je Zvezda u obe sezone igrala od početka kvalifikacija. Dobra je to stvar za srpski fudbal“, istakao je Milošević.

Trener Partizana je istakao da se nada kako će taj ogromni uspeh crveno-belih pogurati i Partizan na revanšu sa Moldeom u četvrtak, za ulazak u Ligu Evrope.

„Sigurno je da je Zvezdin uspeh motiv više za nas. To je onaj zdravi rivalitet o kojem sam pričao. Bilo bi idealno za srpski fudbal da i mi prođemo dalje, da imamo dva kluba u grupnoj fazi u Evropi“, rekao je Savo Milošević.

Partizan će revanš sa Moldeom, za deveti plasman u grupnu fazu Lige Evrope, igrati u četvrtak od 19 časova na Aker stadionu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar