EP: Brčanka, Brankica, donijela drugu pobjedu!

Srbija na krilima Mihajlovićeve do druge pobede na Evrovoleju! Odbojkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto su posle četiri seta (16:25, 25:21, 25:20, 25:16) savladale selekciju Bugarske.  Nema opuštanja, Srbija igrala od drugog seta! Šampionke sveta i aktuelne prvakinje Evrope pobedile Bugarsku u drugom meču na prvenstvu Starog kontinenta.  Mogu i one nekad da odigraju slab set, ali ne mogu da izgube! Fenomenalna Brankica razbila Bugarsku! Srbija zabeležila drugu pobedu na EP u Turskoj.

Ostali sportovi 25.08.2019 | 19:05
EP: Brčanka, Brankica, donijela drugu pobjedu!
Aktuelne svetske i evropske šampionke odigrale su dobar meč, ako izuzmemo prvi set u kojem su naše dame bile neprepoznatljivo slabe.

Od sredine drugog seta izabranice Zorana Terzića su se razigrale, do kraja meča nisu popuštale i zasluženo dolaze do trijumfa.

Najefikasnija u našem sastavu bila je Brankica Mihajlović sa 24 poena, Tijana Bošković je imala 15, odnosno Stefana Veljković sedam.

Bugarsku je predvodila Nasja Dimitrova sa 18 poena, dok je Elitsa Vasileva postigla 16.

Srbiju u ponedaljak od 16 časova čeka duel sa Francuskom, koja je u prvom kolu pobedila Bugarsku, ali je u drugom izgubila od Grčke.

Naše dame nisu dobro otvorile meč, Tijana Bošković je u više navrata zaustavljena i Bugarska je znala to kako da iskoristi. Loše su igrale, međutim znalo se da, kada pronađu ritam, da će biti teško Bugarskoj da prati.

To se upravo desilo u drugom setu. Briljirala je Brankica Mihajlović, koja je bil najzaslužnija za preokret Srbije. Ubrzo se priključila i Tijana Bošković, kao i ostale devojke, i do kraja meča se nije postavljalo pitanje pobednika.

Srpkinje su na kontinentalni šampionat došle kao aktuelne prvakinje Evrope, sveta i kao reprezentacija koja je na poslednjim Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju.

Ali, da titule ne igraju, pokazalo se već u prvom setu drugog kola Grupe A.

Posle ubedljive pobede na startu šampionata u Ankari, kada je bez previše napora pobeđena Finska, Srbija je malo više problema imala protiv Bugarske – 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16).

Bugarke su "pregazile" favorizovanog ribala, prepustivši nam samo 16 poena. Međutim, osim prilično jakog otpora u naredna seta, to je bilo sve od njih.

Srbija je preuzela kontrolu nad utakmicom, a drugi, treći i četvrti set imali su veoma sličan tok. Naše odbojkašice uspevale su u ranoj fazi da obezbede sigurnu prednost koju su kasnije uspešno branile.

Naredni protivnik našeg tima je Francuska. Meč protiv "trikolorki" igra se u ponedeljak od 17 časova. Derbi Grupe A između Srbije i Turske, koji će verovatno odlučiti i pobednika prve faze u Ankari, igra se u četvrtak.

Na Evropskom prvenstvu prvi put nastupa 24 reprezentacije. Šampionat Starog kontinenta igra se u četiri države, a pored Turske, u kojoj će se igrati završnica, domaćini su još Mađarska, Poljska i Slovačka.

Odbojkašice Srbije nastavile su sa uspehom odbranu trona na EP u Turskoj.

Svetske i evropske šampionske su u drugom kolu grupne faze posle preokreta savladale Bugarsku koja je prića jači otpor nego što se očekivalo. Srbija je slavila 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16).

Znalo se da će Srbija danas imati teži posao nego u prvom kolu protiv slabašne Finske jer Bugarke sa Rusovom i Vasilevom nisu nimalo naivan rival. Ali nisu ni klasa poput Srbije.

Izabranice Zorana Terziča su nepto opuptenije ušle u meč i kaćnjenje su. Bugfarska je serijom od šest vezanih poena došla do prednosti od 9:3 i do kraja seta je nije ispuštala. Mnogo toga nije funkcionisalo u igri Srbije, Tijanu Bošković nikako nije išlo u napadu  i zamirisalo je na brigu. Ali šampionski tim poput našeg ne paniči u ovim situacijama.

Terzić je reagovao promenama u drugom setu i umesto Maje Aleksić uveo Minu Popović, a umesto Bojane Milenković je zaigrala Jelena Blagojević. Brankica Mihajlović je naštelovala nišanske sprave i počela da pogađa. Kada je Srbija povela 18:12, izgledalo je da je set gotov, ali su Bugarke nanizale tri poena i vratile se u igru. Posle tajm-auta, Mihajlovićeva je počela da pogađa neke sjajne napade i donela Srbiji izjednačenje u setovima.

Posle toga su srpske šampionke krenule da melju u svom stilu. Proradio je lok u trećem setu, počela je i Tijana Bošković da pogađa onako kao što smo navikli od nje, a Brankica Mihajlović je standardno bila ubojita. Srbija je vodila ceo treći set, održavala bezbednu prednost i preokrenula na 2:1. Posle toga je bilo jasno da su Bugarke gotove. Četvrti set je bio čista egzibicija, sve je išlo kao podmazano, Tijana i Brankica su tukle iz svih poizicija i Srbija je došla do pobede.

Brankica Mihajlović je sa 24 osvojena poena bila najefikasnija na meču i najzaslužnija za pobedu Srbije. Stefana Veljković je pružila odličnu partiju sa devet osvojenih poena. Tijana Bošković je bila ispod svog proseka, ali je u drugom delu meča ušla u ritam. Osvojila je 15 poena uz, za  njene standarde, slab procenat realizacije napada (30%).

Sbrija sutra igra meč trećeg kola protiv Francuske gde će takođe biti izraziti favorit, potom ima zicer protiv Grčke, a onda u poslednjem kolu verovatno igra za prvo mesto protiv domaćina Turske.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Nedelja

GRUPA A (ANKARA, TURSKA)

Bugarska – Srbija 1:3 (16:25, 21:25, 20:25, 16:25)

18.30: Grčka - Finska



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar