Priznanje Vučiću za sprovedene reforme u Srbiji

Izveštaj Fajnenšnel tajmsa još jedno priznanje Vučiću za sprovedene reforme, Srbija neće odustati od ulaska u EU!

Srbija 16.08.2019 | 21:35
Priznanje Vučiću za sprovedene reforme u Srbiji
Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović izjavio je za slovenački list Delo, da po njemu Srbija neće odustati od ulaska u EU i opredeljivati se za neki ruski pravac, jer bi to bilo pucanje u oba kolena koje bi se završilo pogubno za sve građane Srbije.

Jovanović je podsetio i da se ruska agresija protiv EU sprovodi od 2014.godine strateškim pritiscima na Baltiku i Balkanu.

"Odbacivanjem Zapadnog Balkana na začelje prioriteta EU je pokazala slabost i nemoć pred ruskom i kineskom agresijom, koje su narušile evropsko jedinstvo i dovele do erozije demokratije,sloboda i institucija,vladavine prava, kompromitovanih izbornih procesa u svim zemljama EU u kojima su se populisti domogli vlasti", objasnio je Jovanović.

"Izveštaj Financial times-a pokazuje da je Srbija na vrhu liste najatraktivnijih zemalja za direktna strana ulaganja što je još jedno priznanje predsedniku Vučiću za sprovedene reforme,političku i finansijsku stabilnost", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bravo

17.08.2019 08:23

Da i mi u BiH krenemo tim stopama.

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.08.2019 10:38

I krenuli smo, javni dug je i kod nas dramaticno povecan, samo sto se Vucic zaduzio za puteve i fabrike, a Dodik za skupe puteve i skupe javne nabavke. Zato Srbija ima vise kilometara autoputa od nas, kao i velike fabrike, dok mi koji kilometar autoputeva i fabrike, kojih je sve manje.

Name

Bakica

17.08.2019 09:57

Pa svakako Dodik je rekao pratimo Srbiju.Ostaje da se nadamo.

ODGOVORITE