Bojsi priželjkivali Dance: Plaše se Zvezdinih navijača!

Pratiće ih na društvenim mrežama, spremaju policiju! Crveni alarm u Bernu!

Fudbal 15.08.2019 | 17:11
Bojsi priželjkivali Dance: Plaše se Zvezdinih navijača!
U sredu 21. avgusta Crvena zvezda gostuje Jang Bojsu u Bernu u okviru prvog meča plej-ofa za Ligu šampiona. A, sada znamo i da su navijači Jang Bojsa priželjkivali da im protivnik bude Kopenhagen. Navijali su za Dance, ali im se želja nije ispunila.

"Više bih voleo Dance. Beograđani imaju mnogo huligana", napisao je jedan navijač po imenu Denis na forumu. A švajcarski mediji pišu da nije usamljen. Te da će biti potrebno mnogo policije za pomenuti meč.

Zapravo, čak je i komesar za bezbednost Reto Naus označio utakmicu Jang Bojs - Crvena zvezda kao "crvenu utakmicu". Alarmi su već sada uključeni.

"Očekuje se da policija bude prisutna i u centru grada", ističe Naus.

Za sve je zadužena reputacija navijača Crvene zvezde. Navikli smo već na ovakve članke kada Zvezda igra u Evropi, slično je bilo i pred oanj meč sa Sasuolom kada su Italijani bili u panici. Podsećaju Švajcarci na nerede na utakmicama Zvezde protiv Partizana, pa i da je u tim obračunima bilo i vrlo ozbiljno povređenih, krvi.

Prisećaju se Švajcarci avgusta prošle godine kada su u Bernu bili navijači Dinama iz Zagreba Bed Blu Bojsi, pa čak ni nacističkih slogana koji su se pevali tokom navijačkog kortea.

Da li će biti Zvezdinog kortea kroz grad još nije poznato.

"Još nismo dobili zahtev za korteo. U svakom slučaju vrlo ćemo pomno pratiti navijače, čak i na društvenim mrežama. Da li će to biti dozvoljeno zavisi od mnogih faktora. Sigurno ne želimo da doživimo scene kao prošle godine", rekao je Naus i dodao da će policija na sve reagovati istog momenta ako se građani budu žalili.

Očekuje se mnogo navijača ne samo iz Srbije, već i iz same Švajcarske i okolnih zemalja. Kako ističu u samom klubu, oni su u stalnom kontaktu sa čelnicima Crvene zvezde i žele da sve prođe u najboljem redu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pokusaj

15.08.2019 17:44

Igraj Zvezdoooo

ODGOVORITE