Kirjos pljunuo na sudiju: Ti si je*eno glup!

Nik Kirjos je ogorčen posle poraza od Hačanova i brojnih svađa uvredio sudiju i pljunuo na njega.  Kirjos prešao sve granice: Sudija, ti si jeb. . . ''alatka''! Australijanac tokom meča sa Karenom Hačanovim na mastersu u Sinsinatiju psovao, pljuvao, bacao stvari, lomio rekete. . . i upisao poraz.

Tenis 15.08.2019 | 14:20
Kirjos pljunuo na sudiju: Ti si je*eno glup!
Australijski teniser se još tokom prvog seta žalio da oseća bol u nozi, zbog čega je tražio pomoć lekara i trenera.

"Boli me. Nisam uradio ništa kako bih vratio brejk. Samo sam stajao on je grešio. Da je on dobio prvi set, predao bih", rekao je Kirjos posle lekova protiv bolova.

Posle nekoliko odluka sudije Fergusa Marfija koje se Niku Kirjosu nisu dopale usledile su burne svađe i rasprave, a kada ga je Marfi upozorio za predugačke pauze on se prosto razbesneo.

"To je urnebesno! Koliko traju Rafine pauze? Pokažite mi snimak na kome on poštuje vreme, i povući ću se iz tenisa? Koju igru on igra? Treba mu minimum 20 sekundi dok se pripremi za servis. Ovo je smešno", rekao je Kirjos.

Posle ovog izgubljenog seta, Kirjos je zatražio pauzu kako bi otišao do toaleta, a za to vreme je u hodniku razbio dva reketa i vratio se na teren. Posle meča i pozdrava sa Hačanovim nije uopšte želeo da pruži ruku sudiji već ga je uvredio i pljunuo u njegovom pravcu.

"Ti si je*eno glup, brate", poručio je Kirjos.



Nik Kirjos završio je takmičenje na mastersu u Sinsinatiju, i to pošto je poražen od Karena Hačanova u drugoj rundi.

Rus je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:2, a Australijanac se pobrinuo, kao i mnogo puta do sada, da skrene pažnju javnosti neprimerenim ponašanjem i prostaklucima, a ne igrom.

Kirjos, koji se od početka meča žalio na bol u nozi, bio je vrlo nervozan, pa je više puta vodio monologe, žestoko vređao glavnog sudiju meča Fergusa Marfija, koji ga je upozoravao na ponašanje, ali i da odugovlači prilikom servisa između poena.

"To je urnebesno! Koliko traju Rafine pauze? Pokažite mi snimak na kome on poštuje vreme i ja ću završiti karijeru? Koju igru on igra? Treba mu minimum 20 sekundi da se pripremi za servis. Ovo je urnebesno", ponavljao je kao "pokvarena ploča" besni Kirjos.

Kirjos je priredio vrhunsku cirkusku predstavu tamo gde joj nije mesto, koja je kulminirala kada je zatražio da napusti teren zbog takozvane toalet pauze, a onda u hodniku razbijao rekete.

Netaktični Australijanac ne da se nije uzdržavao, već je nekoliko puta žestoko opsovao, vređao sudiju, čak i pljunuo ka njemu, a na kraju meča nije želeo da mu pruži ruku, već mu je bezobrazno poručio: "Ti si jeb... alatka, brate".

Hačanov se nekako neprimetno povukao posle pobede, nakon što je izborio plasman u osminu finala, dok se Australijanac još dugo posle završetka meča zadržao na terenu u teatralnom "druženju" sa navijačima.

Kirjos će sigurno biti kažnjen zbog, blago je reći, neprimerenog ponašanja, samo je pitanje kolika je to kazna, i da li je uopšte bilo kakva dovoljna da tog mladića natera da razmišli o svom ponašanju i pokuša da se promeni.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar