Amerikanci se čude: Šta to rade Jokiću?!

On nije krilni centar! Nikola Jokić je ponovo nastupio u dresu Srbije na prijateljskom meču sa Litvanijom.

Košarka 13.08.2019 | 17:30
Amerikanci se čude: Šta to rade Jokiću?!
Srbija je pobedila da 95:91, nekoliko dana pre toga u "Štark areni" bilo je 72:68, tako da je ostvarena dupla pobeda nad neugodnim protivnikom.

Košarkaš Denvera je imao svoj doprinos u oba meča, ali zanimljivi su bili komentari pojedinih američkih novinara, posebno onih koji prate Denver.

Ono što je bilo "trn u oku" je to kako selektor Aleksandar Đorđević koristi Jokića u ekipi.

Tako je kolumnista "Mejl haj sportsa", Ti Džej Mekbrajd napisao na Tviteru sledeće:

"Možda pomalo sebično gledam na sve ovo, ali imam problem da razumem zašto Jokić nije u startnoj petorci. Ako žele da ga odmore, neka ga uopšte ne koriste. Ali, ako ga već koriste, neka se navikne na ostale startere. Prosto ne razumem", poručio je Mekbrajd.

Nije Mekbrajd samo kritikovao, već i hvali pojedine poteze Đorđevića. Posebno mu se dopalo kada je Srbija izvela akciju u kojoj je Jokić često u ekipi Denvera u glavnoj ulozi.

"Sjajno. Srbija je Jokića stavila u isti set akcija koji Nagetsi često koriste kada su u niskom bloku. Dribling-uručivanje (DHO) sa Jokićem u rip-bloku, a onda Jokić ostaje slobodan na drugoj strani bloka. To dovede do toga da Jokić asistira onome koji je utrčavao, za lagano polaganje lopte u koš", napisao je Mekbrajd.

Isti novinar je do detalja analizirao pojedine Jokićeve akcije i sutuacije u kojima je bio tokom meča, ali je na kraju rekao da će navijati za Srbiju na Mundobasketu samo ako Đorđević bude koristio Jokića kako po njemu treba da radi.

"Nikola Jokić je samo ubacio tri šuta, od pet pokušanih, ali je stigao do 14 poena uz 8/8 sa linije penala. On je značajno sazreo u smislu iznuđivanja prekršaja, ali još toliko može da napreduje... Takva je zver. I tako pametan".

"I ja sam za to (da ću navijati za Srbiju na Svetskom prvenstvu), ako ikada krenu da stavljaju Jokića u startnu petorku i prestanu da ga koriste kao krilnog centra toliko mnogo", zaključio je američki novinar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar