Американци се чуде: Шта то раде Јокићу?!

Он није крилни центар! Никола Јокић је поново наступио у дресу Србије на пријатељском мечу са Литванијом.

Кошарка 13.08.2019 | 17:30
Американци се чуде: Шта то раде Јокићу?!
Србија је победила да 95:91, неколико дана пре тога у "Штарк арени" било је 72:68, тако да је остварена дупла победа над неугодним противником.

Кошаркаш Денвера је имао свој допринос у оба меча, али занимљиви су били коментари појединих америчких новинара, посебно оних који прате Денвер.

Оно што је било "трн у оку" је то како селектор Александар Ђорђевић користи Јокића у екипи.

Тако је колумниста "Мејл хај спортса", Ти Џеј Мекбрајд написао на Твитеру следеће:

"Можда помало себично гледам на све ово, али имам проблем да разумем зашто Јокић није у стартној петорци. Ако желе да га одморе, нека га уопште не користе. Али, ако га већ користе, нека се навикне на остале стартере. Просто не разумем", поручио је Мекбрајд.

Није Мекбрајд само критиковао, већ и хвали поједине потезе Ђорђевића. Посебно му се допало када је Србија извела акцију у којој је Јокић често у екипи Денвера у главној улози.

"Сјајно. Србија је Јокића ставила у исти сет акција који Нагетси често користе када су у ниском блоку. Дриблинг-уручивање (ДХО) са Јокићем у рип-блоку, а онда Јокић остаје слободан на другој страни блока. То доведе до тога да Јокић асистира ономе који је утрчавао, за лагано полагање лопте у кош", написао је Мекбрајд.

Исти новинар је до детаља анализирао поједине Јокићеве акције и сутуације у којима је био током меча, али је на крају рекао да ће навијати за Србију на Мундобаскету само ако Ђорђевић буде користио Јокића како по њему треба да ради.

"Никола Јокић је само убацио три шута, од пет покушаних, али је стигао до 14 поена уз 8/8 са линије пенала. Он је значајно сазрео у смислу изнуђивања прекршаја, али још толико може да напредује... Таква је звер. И тако паметан".

"И ја сам за то (да ћу навијати за Србију на Светском првенству), ако икада крену да стављају Јокића у стартну петорку и престану да га користе као крилног центра толико много", закључио је амерички новинар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар