Tова́рищ Малком: Rasisti ga vrijeđaju...

. . . a on bi da igra za njihovu zemlju! “Ako me iz Brazila ne budu pozvali uskoro, a Rusija pokaže intersovanje, može da se desi”, kaže novi napadač Zenita.

Fudbal 13.08.2019 | 10:32
Tова́рищ Малком: Rasisti ga vrijeđaju...
Zenit je letos probio banku i za 40.000.000 evra doveo skupocenog Malkoma iz Barselone, ali se već na startu Brazilac susreo sa rasističkim uvredama navijača kluba iz Sankt Peterburga. Oni su transparentom kritikovali upravu zbog dovođenja tamnoputog fudbalera što je podgrejalo priče da će već u januaru Barzilac napustiti Rusiju. 

Međutim, Malkom kaže da je to neistina.

"Hoću da ostanem u Zenitu. Do kraja ugovora. Da ispišem istoriju. To što se piše u Brazilu je laž. Srećan sam u Zenitu, ovaj transfer je vredan detalj za mene. Kao što rekoh, želim da ispišem istoriju", izjavio je Malkom za ruske medije.

Brazilac ide i korak dalje. Na pitanje da li postoji mogućnost da prihvati rusko državljanstvo kao na primer Ari (Krasnodar), Mario Fernandeš (CSKA Moskva) ili Giljerme (Lokomotiva), Brazilac nije dao odrečan odgovor.

"Ne znam, sve je moguće. Ako me iz Brazila ne budu pozvali uskoro u reprezentaciju, a Rusija pokaže interesovanje, može da se desi", poručio je Malkom.

Napadač Zenita kaže da mu je dosta pomogao i nekadašnji saigrač iz Korintijansa Vagner Lav koji se proslavio u dresu CSKA iz Moskve.

"Pričao sam s njim prethodnih dana. Rekao mi je da povremeno stvari nisu tako lagane kao što se čini. Ali, opet, rekao mi je da sam imao sreće jer je fudbal u rusiji dobar i većina navijača druželjubiva. Slično je kao u Brazilu", zaključio je Malkom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar