Kutinjo ostaje!

Marka je jasna. . .

Fudbal 11.08.2019 | 20:21
Kutinjo ostaje!
Glavna vest na sajtu Marke kaže - Kutinjo ostaje. I to nedvosmisleno. Ne dovodi se u pitanje.

Madridski dnevnik piše da Barselona već veruje da je sve gotovo i da Filipe Kutinjo neće napustiti klub ovog leta. To je nešto što je moglo da se pretpostavi i onog momenta kada je tržište u Premijer ligi zatvoreno, a Kutinjo nije otišao u neki od klubova.

Sada je Kutinjo Valverdeov problem, sezona je duga, biće potrebna Barseloni raznolikost i duga klupa i to je lepša strana medalje kojoj se nadaju na Nou Kampu.

Niko kod stručnog štaba ne sumnja u vrednost Kutinja, u njegove igračke kvalitete, ali isto tako veruju da Brazilac nije uspeo dobro da se uklopi u tim, da je imao lošu dinamiku prošle sezone i ostaje da se vidi kako će izgledati sledeće sezone.

Takođe, Kutinju ne pomaže ni to što sa navijačima nije baš u najboljem odnosu. Bio je izviždan na Nou Kampu, a dozvolio je sebi i neke gestikulacije ka navijačima što nije trebalo da uradi.

Barsa je upinjala da proda Kutinja do poslednjeg momenta zatvaranja tržišta u Engleskoj. Probala je Barsa da dođe do Totenhema, ali nije bilo šanse. Nisu Katalonci uspeli da nađu tim za bivšeg igrača Liverpula.

I nije htela samo Barsa da ga proda zbog igara, nego i iz ekonomskih razloga. Filipe Kutinjo je igrač sa jednom od najvećih plata u timu i kada bi se Barsa toga otarasila to bi joj otvorilo manevar za mnoge druge opcije.

Problem je bio i u velikom novcu koji je tražila Barselona, ali i to što sam igrač ima platu od 14.000.000 evra godišnje. Mada, deluje da je Barsa ta koja se oseća manje zadovoljnom u celoj priči. Kutinju stiže plata svake sedmice, neće se on mnogo buniti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar