Partizan ponovo želi nekadašnjeg NBA igrača!

Partizan hoće bivšeg beka Lejkersa! Tim iz Humske ima novu metu. . .  Košarkaški klub Partizan pokušaće iz drugog puta da dovede američkog beka Manija Herisa.

Košarka 11.08.2019 | 13:04
Partizan ponovo želi nekadašnjeg NBA igrača!
Crno-beli su prošle jeseni hteli da dogovore saradnju sa nekadašnjim košarkašem Klivlend Kavalirsa, Los Anđeles Lejkersa i Dalas Maveriksa.

Međutim, početkom oktobra Heris je potpisao ugovor s Lijetuvos ritasom, ali je posle samo dva meseca prešao u turski Bašakšehir.

Tamo je iskusni bek igrao veoma dobro beleživši 22 poena, pet skokova i 2,7 asistencije.

Heris, koji ima 29 godina, ponovo se dovodi u pitanje s Partizanom, javlja nekadašnji novinar Sportanda Oracio Kauči.

U karijeri je nastupao još za Turk Telekom, Eskišehir, AEK... U NBA ligi odigrao je 93 utakmice, na terenu je prosečno igrao 17 minuta i beležio 6,2 poena, uz tri skoka i 1,4 asistencije.



Košarkaški klub Partizan je doveo veliki broj igrača ovog leta, ali čini se da nije kompletirao ekipu za narednu sezonu. Crno-belima je potreban još jedan šuter, a prema navodima novinara Oracija Kaučija,srpski osvajač Kupa je zainteresovan za Amerikanca Menija Herisa.

Reč je o iskunom beku, starom 29 godina, koji iza sebe ima odličnu sezonu u Turskoj. Kao član Bahčešehira Partizanov pik je prosečno beležio 22 poena, uz pet skokova i 2.7 asistencija.

Meni Heris ima bogato iskustvo u Evropi. Branio je boje Turk Telekoma, AEK-a i Ritasa iz Viljnusa. U žuto-crnom dresu velikana iz Atine je ostavio sjajan utisak. Dovođen je u vezu sa Partizanom i prošlog leta, ali je nastavio karijeru u Viljnusu.

Zanimljiv staž Heris je imao i u NBA Ligi. Igrao je  za Klivlend, Lejkerse i Dalas.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar