SLS: Zvezda i Mladost otvaraju četvrto kolo!

Partizan u Kruševcu. . .  Mečevi četvrtog kola fudbalske Superlige Srbije na programu su od petka do nedelje – Crvena zvezda će dočekati Mladost, dok Partizan gostuje Napretku.  Pet stoprocentnih u Superligi Srbije, derbi TSC - Čuka! Novajlija u elitnom društvu pokušaće u subotu da ostvari i četvrtu uzastopnu pobedu, dok će "brđani" jurišati na treći trijumf. Partizan u Kruševcu, Vojvodina u Surdulici.

Fudbal 09.08.2019 | 14:20
SLS: Zvezda i Mladost otvaraju četvrto kolo!
Prvi meč četvrtog kola igra se u petak od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić" gde će domaća Crvena zvezda dočekati goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Crveno-beli nisu igrali prošlog vikenda jer je njihov meč protiv Voždovca odložen zbog utakmice protiv Kopenhagena u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Taj meč završen je 1:1 i svakako da će šampion Srbije želeti da na revanš u Dansku otputuje s pobedom i u dobrom raspoloženju.

Zvezda je u dva odigrana meča u domaćem šampionatu upisala dve pobede, dok Mladost ima pobedu, poraz i remi.

U subotu su na programu četiri utakmice, a prvi će na teren fudbaleri TSC–a i Čukaričkog. Ta utakmica počinje u 17.00, a tri sata kasnije igraju Javor – Mačva, Rad – Inđija i Radnički Niš – Voždovac.

Derbi meč četvrtog kola igraće se u nedelju od 19.00 kada će Napredak dočekati ekipu Partizana.

Crno-beli u Kruševac putuju nakon dobre igre i pobede protiv Malatije od 3:1 u kvalifikacijama za Ligu Evrope i sigurno da im je cilj da nastave u istom tempu.

Partizan je do sada odigrao dva meča u Super ligi Srbije i na svom kontu ima maksimalnih šest bodova. Na drugoj strani, Napredak je veoma loše počeo novu sezonu pošto je u prva tri prvenstvena kola doživeo isto toliko poraza.

Četvrto kolo domaćeg šampionata će u nedelju od 20.00 zatvoriti Proleter i Spartak, odnosno Radnik i Vojvodina.

Čak pet timova uoči 4. kola Linglong Tajer Superlige ima maksimalan bodovni učinak.

"Kolo vode" Vojvodina i TSC iz Bačke Topole, koji su slavili po tri pobede, a prate ih Crvena zvezda, Partizan i Čukarički sa pobedom manje, zbog toga što su odložili po jedan meč kako bi se bolje pripremili za evropske izazove.

Crveno-beli već u petak od 20.00 dočekuju Mladost iz Lučana, budući da im u utorak predstoji revanš kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kopenhagena, a derbi kola u subotu će u Senti odigrati TSC i Čukarički.

Ekipa pod vođstvom nekadašnjeg štopera Zoltana Saboa do sada je deklasirala Mladost kao domaćin, a u gostima je sa po 2:1 "tukla" Voždovac i Spartak, Subotičane čak sa igračem manje, tako da je jasno da se radi o vrlo ozbiljnom i ambicioznom projektu.

"Brđanima" će ovo biti prvo gostovanje u Superligi, pošto im je odložen duel sa Radom na Banjici. Oni su na svom stadionu stigli do minimalnih pobeda nad Napretkom i Radnikom.

Vojvodina, koja sa svih devet bodova i gol-razlikom 10:1 zauzima vodeću poziciju na tabeli, gost je Radnika u Surdulici. Trener Nenad Lalatović tokom nedelje je nastojao da zadrži tenziju u timu, nezadovoljstvom zbog igre u prijateljskom meču (0:1) sa gradskim rivalom Proleterom.

Na drugoj strani, Radnik je već doživeo dva poraza, što znači da u nedelju uveče treba očekivati okršaj dva izuzetno motivisana tima.

Partizan, takođe u nedelju, gostuje u Kruševcu, ekipi Napretka koja u dosadašnjem toku sezone nije osvojila nijedan bod, niti postigla pogodak.

Crno-beli su izraziti favoriti, naročito posle furiozne igre protiv turske Malatije, ali mečevi za bodove između evropskih utakmica nikada nisu jednostavni...

Parovi četvrtog kola Superlige Srbije:

Petak: 

20.00 Crvena zvezda – Mladost

Subota: 

17.00 TSC – Čukarički
20.00 Javor – Mačva
20.00 Rad – Inđija 
20.00 Radnički Niš – Voždovac

Nedelja: 

19.00 Napredak – Partizan 
20.00 Proleter – Spartak
20.00 Radnik – Vojvodina

TABELA: Vojvodina 9, TSC 9, Partizan (-1) 6, Zvezda (-1) 6, Radnički 6, Čukarički (-1) 6, Inđija 4, Mladost 4, Radnik 3, Spartak 3, Proleter 2, Voždovac (-1) 1, Mačva 1, Javor (-1) 0, Napredak 0, Rad (-1) 0.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar