Musemić: Mislim da nismo zaslužili poraz!

Trener Sarajeva Husref Musemić istakao je da nije nezadovoljan igrom i zalaganjem, ali jeste rezultatom, za koji smatra da je nerealan.

Fudbal 09.08.2019 | 09:16
Musemić: Mislim da nismo zaslužili poraz!
Fudbaleri Sarajeva su u prvom meču 3. pretkola Lige Evrope poraženi od bjeloruskog šampiona BATE Borisova rezultatom 1:2 (0:1), koji će, tako, u revanšu za sedam dana na svom terenu imati veliku prednost.

''Mislim da se prekid pozitivno odrazio na igru Sarajeva. Što se tiče nas, mislim da smo odradili dobar posao, postigli smo dva gola i zadovoljan sam rezultatom. Rezultat je objektivan prikaz igre na terenu'', istakao je na pres-konferenciji nakon utakmice trener bjeloruskog tima Aleksej Baga.

On se složio s novinarskom ocjenom da je rezultat plod većeg iskustva njegovog tima na evropskoj sceni, a pozitivno se izrazio o atmosferi na Bilinom polju. Kazao je kako je ambijent bio pravi fudbalski, ali je i dodao i kako će "na poklon kući ponijeti dvije baklje", koje su bačene pred njega.

Trener Sarajeva Husref Musemić istakao je da nije nezadovoljan igrom i zalaganjem, ali jeste rezultatom, za kojeg smatra da je nerealan.

"Mislim da nismo zaslužili poraz. Odigrali smo dosta dobru utakmicu, ali kada protiv ovako dobrog protivnika ne iskoristite šanse, budete kažnjeni'', kazao je Musemić, koji je dodao da su imali dovoljno šansi te da su zaslužili bolji rezultat.

To je, kazao je Musemić, još jedno iskustvo za njegov tim u evropskim utakmicama. Pokušaće se, dodao je, odmoriti i u revanšu ostvariti bolji rezultat.

''Smatram da su večeras izmjene unijele potrebnu svježinu'', kazao je Musemić, koji je dodao kako dva-tri igrača nisu bili na nivou, a što je teško nadoknaditi.

Zadovoljan je igrom Harisa Handžića, koji je uskočio umjesto povrijeđenog Mersudina Ahmetovića. Nada se da će Ahmetović biti spreman za revanš.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar