Musemić pred BATE: Sve bez primljenog gola je OK!

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će od 19:45 na stadionu "Bilino polje" u Zenici odmjeriti snage s bjeloruskim predstavnikom FK BATE Borisov u okviru trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope.

Fudbal 08.08.2019 | 09:16
Musemić pred BATE: Sve bez primljenog gola je OK!
Trener "bordo" tima Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski obratili su se novinarima pred sutrašnji susret te najavili maksimalno zalaganje, prenijela je agencija "Anadolija". 

Musemić je rekao da su proteklih dana pregledali snimke s utakmicama BATE Borisova, te analizirali mane i dobre strane bjeloruskog tima.

"Nadam se da smo se u ovih 10-ak dana uspjeli upoznati s BATE-om i kvalitetima i manama, ekipom koja je od posljednjih 11 godina igrala devet godina u grupnim fazama Lige Evrope ili Lige šampiona, dovoljno govori o kakvom se timu radi.U sutrašnjoj utakmici, svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan, nadam se da možemo i sutra postići gol, kao protiv Seltika, uz dozu pametne igre i discipline bez obzira na određene kadrovske probleme. U odnosu na utakmicu sa Slobodom, Šišić i Ahmetović se vraćaju u kadar i Ahmetović će vjerovatno početi utakmicu, ostali su još uvijek povrijeđeni", rekao je Musemić.

Strateg kluba sa "Koševa" je rekao da uz pametnu igru mogu postići dobar rezultat, kako je i drugi bh. predstavnik u Ligi Evrope Zrinjski uradio protiv favorizovanog Utrehta.

"Šansa je da budemo pametni, strpljivi. Tada možemo dočekati svoju šansu. Uz maksimalnu borbenost igrača, kao što je Zrinjski to uradio, igrali su pametno i strpljivo, onda se sve može. U fudbalu je sve moguće i što ne bi bilo moguće da mi eliminišemo BATE Borisov. Ja nisam neko ko kuka za igračima koje nemam, ko je povrijeđen, povrijeđen je, najbolji igrač je zdrav igrač. Nadam se da imamo šansu da odigramo kvalitetno. Gledali smo utakmice protiv Rozenborga i poljskog predstavnika, mislim da smo prikupili dovoljno informacija. Ono što želimo, prenijećemo igračima, ali oni to moraju pokazati na terenu. Očekujemo podršku ljudi iz Zenice, ali očekujem da će doći i mnogo naših navijača. Na nama je da damo svoj maksimum sutra", rekao je Musemić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoskirekao je kako će pokušati iskoristiti sve ono što su naučili o svom protivniku.

"Imali smo dovoljno vremena da vidimo mane i vrline BATE-a, probaćemo to da iskoristimo sutra i izvučemo pozitivan rezultat za revanš. Atmosfera je odlična, nije mi problem što sam dalje od gola, jer sam tu da pomognem ekipi", rekao je Velkoski.

Susret Sarajevo - BATE Borisov igra se u četvrtak s početkom u 19:45 na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar