"Zizu" isprobava novi sistem - ima mjesta i za Jovića!

Premijera već večeras na TV Arena Sport. Videćemo kako funkcioniše u novom sistemu sa Azarom i Benzemom. . .

Fudbal 07.08.2019 | 15:25
"Zizu" isprobava novi sistem - ima mjesta i za Jovića!
Real Madrid tokom priprema deluje "zarđalo" i jedan od razloga za to jeste i dolazak velikog broja fudbalera koje Zinedin Zidan pokušava da uklopi.

Najveći izazov je pronaći način na koji će novi najbolji igrač ekipe Eden Azar doći do izražaja, međutim Belgijancu očigledno ne leži 4-4-2 u kojima su "los blankosi" najčešće igrali - em kod bivšeg fudbalera Čelsija nije došlo do napretka u igri, em je Real imao problema s odbranom.

"Vraćao" je Zidan, kada loše krene po Real, formaciju u njegovih omiljenih 4-3-3, ali pripreme služe za eksperimente tako da je za poslednje dve utakmice spremio nešto novo.

Kako prenosi španska "Marka", Real Madrid će u mečevima protiv Salcburga i Rome preći u formaciju koju je retko koristio do sada (3-5-2), a u kojoj bi šansu, već danas, ponovo trebalo da dobije i oporavljeni srpski napadač Luka Jović.

"Zizu" ima ideju da "upari" Jovića i Benzemu, a da iza njih deluje Eden Azar, dok bi širinu po bokovima davali bekovi Marselo i Karvahal.

Mesta štopera će verovatno zauzeti Militao, Ramos i Varan, dok će u sredini veznog reda zaigrati Kazemiro i Kros, pošto Luka Modrić, iz neobjašnjenih razloga, nije krenuo put Salcburga, kao ni Garet Bejl i Marijano Dijaz.

Ovo nije prvi put da u toku priprema Benzema i Jović igraju zajedno, s tim da će ovoga puta bliže sebi imati i Azara, koji se sa krila pomera u sredinu.

Jović je zaigrao u drugom poluvremenu meča protiv Bajerna (3:1), i nije se snašao, dok je potom počeo meč protiv Arsenala i završio ga u 15. minutu jer je Načo dobio crveni karton, pa je Zidan morao da menja plan (2:2). U meču protiv Atletika (3:7) omela ga je povreda posle pola sata, tako da navijači i dalje čekaju da Srbin pokaže kvalitet iz Frankfurta.

Meč između Real Madrida i Salcburga možete da pratite na TV Arena Sport od 19 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar