Runi i Derbi - ozbiljno je!

Bilo bi to zanimljivo videti. . .

Fudbal 06.08.2019 | 18:08
Runi i Derbi - ozbiljno je!
Priča oko Vejna Runija i Derbi Kauntija je više nego ozbiljna. Kako javljaju ostrvski mediji pregovori su već u odmakloj fazi. Runi će već sutra otići u Derbi i razgovarati sa klupskim čelnicima o detaljima saradnje. On bi imao ulogu trenera-igrača u ekipi koja ima visoke ambicije u Čempionšipu. 

Deo dogovora je navodno da Runi bude i igrač i pomoćnik trenera Filipa Kokua, koji je nedavno nasledio Frenka Lamparda, novog stratega Čelsija.

Prema pisanju Skaj sporta Runi bi mogao da se priključi drugoligašu Derbi Kauntiju i jako je blizu dogovora.

Nekadašnji as Mančester Junajteda trenutno ima još dve godine ugovora sa američkim DC Junajtedom, a kako se navodi čelnici Derbija spremni su da ga angažuju kako bi uspeli da izbore promaciju u Premijer ligu.

Ističe se i da bi mu takva uloga bila interesantna, pošto je Runi nedavno izjavio da bi voleo da se bavi trenerskim poslom posle završetka karijere.

U svojoj karijeri u dva navrata igrao je u Evertonu, a najveći trag ostavio je u Mančester Junajtedu u kom je igrao 13 sezona i sa kojim je osvojio pet titula u Premijer ligi i Ligu šampiona.

Ovog jutra je stigao na Ostrvo, a već na aerodromu su ga brojni putnici pitali za fotografije. Želja i njegove supruge je da se vrate u Englesku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar