Dodikov trojni pakt na godišnjicu akcije "Oluja"!

Plodovi Trojnog pakta su gorki i otrovni, i uskoro će to osjetiti i oni nevjerni, koji još uvijek naivno vjeruju da su populisti – „nacionalni lideri“ neke patriote.

Bosna i Hercegovina 06.08.2019 | 11:34
Dodikov trojni pakt na godišnjicu akcije "Oluja"!
Gledajući potpisivanje Trojnog pakta Dodik – Čović – Izetbegović, i to na godišnjicu „Oluje“, pada Knina i najvećeg srpskog stradanja u novijoj istoriji, sjetio sam se poučnih riječi iz  Jevanđelja po Mateju u kome se kaže:

„U ono vrijeme reče Isus svojim učenicima – čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčijem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili sa bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca.  Dakle po plodovima ćete ih njihovim prepoznati“.



Plodovi Trojnog pakta su gorki i otrovni, i uskoro će to osjetiti i oni nevjerni, koji još uvijek naivno vjeruju da su populisti – „nacionalni lideri“ neke patriote. Svojim potpisom, prihvatanjem daljih evropskih i NATO integracija, cjelovite i nedjeljive domovine Bosne i Hercegovine, Dodik je bacio pod noge sve što je pričao proteklih mjeseci, ali to i nije neko iznenađenje imajući u vidu o kakvom se beskrupuloznom makijavelisti radi. Preko noći su se raspršile priče o vojnoj neutralnosti, blokadama, odcjepljenju i nezavisnosti Srpske, a Dodik je pristao na sve ustupke i poniženja kako bi ušao u Savjet ministara BiH.



Najteže od svega je što je prihvatanjem Sporazuma i uslova SDA i HDZ-a u veoma nepovoljan i neravnopravan položaj dovedena Republika Srpska i dejtonski principi. Bošnjaci i Hrvati dobili su sve ključne resore, dok će prvi put Srbi imati svega dva ministra, i to u  najmanje bitnim resorima. Bošnjaci i SDA imaju posebnog razloga za zadovoljstvo i slavlje jer će kontrolisati ministarstva odbrane, bezbjednosti i vanjskih poslova. Hrvati su tradicionalno pod svoju „šapu“ stavili finansije, pravdu te civilne poslove, a Srbi po prvi put od potpisivanja Dejtona 1995. godine  imaju samo dva ministra, i to marginalnog Ministarstva transporta i telekomunikacija te spoljne trgovine.



Izdajnik je Trojni pakt potpisao na dan pada Knina, Oluje i velikog stradanja, a to nije nimalo slučajno već veoma simbolično. Bošnjaci nikada 11-og jula ne bi sklapali neki važan ugovor, dok ne prođe obilježavanje stradanja u Srebrenici, niti bi Hrvati sa Srbima potpisivali Sporazum recimo 18-og novembra, kada su poraženi u Vukovaru!  Veleizdajnikov pobratim i desna ruka Dragan Čović je prije stavljanja mastila na papir u Sarajevu čestitao Kolindi dan domovinske zahvalnosti i etničko čišćenje Srba iz Hrvatske, a onda se izgrlio sa pobratimom Dodikom zadovonjno likujući nad njegovom pohlepom i izdajom nacionalnih interesa, jer Hrvati nikada nisu imali pouzdanijeg trojanskog konja u srpskom nacionalnom korpusu.



O kiselim kolačima evropskog radioaktivnog političkog otpada, zvanog Lars Gunar Vigemark, suvišno je govoriti jer je njegova pojava kontaminirala region i ostaviće trajne posledice i nepoverenje da Evropska Unija ima iole dobre namjere prema ovom prostoru, jer da kojim slučajem ima iskrenu želju da nam pomogne nedostojnog Vigemarka bi davno povukla i izvinila se zbog njegovih sramnih poteza. Njega ćemo takođe, kao i potpisnike Trojnog pakta, pamtiti po jevanđelskim gorkim kolačima, skupom gorivu, bodljikavim, ljutim i otrovnim plodovima kojima je dodatno zatrovao ionako kontaminiranu zemlju. Gorko će se sva tri naroda kajati dok naredne četiri godine budu jeli gorke plodove Trojnog bosanskog pakta, i samo je pitanje šta sve još moraju progutati da bi uvidjeli gdje ih sve ovo vodi!

nebojsavukanovic.info

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Deutschland

06.08.2019 09:43

Cuvajte se laznih ucitelja"kaze HRISTOS,a DODIG je olicenje te izreke,zbog njih je mnogo krvi proliveno"sta je Dodik uradio dobro za Srbe,osim sto ih je opljačkao,njega zanima vlast,i kriminal,i nista više,otkud mu 4 milijarde EU,sin Igor milijarde, zasto ne vozi rusko vozilo kad voli Rusiju,sto vozi najskuplji Mercedes,, toliko je prevara od njega,a tek iseljavanje Srba ,

ODGOVORITE
Name

Ja

06.08.2019 09:51

Molim autora da mi objasni kakve veze ima potpisivanje sporazuma o forimiranju vlasti sa godisnjicom Oluje?

ODGOVORITE
Name

Ovaj Dodik , Je Cudan

06.08.2019 10:37

dali zna, u Krusedolu, staje govorijo.

Name

Igor

06.08.2019 10:41

Pa potpisan je na isti dan kad su sve oci uprte u povampirene ustase . Tako se to radi da se vec raskvaseni mozak naroda dodatno razvodni . Narod je ovca , nista bolje ne zasluzuje .

Name

Mihajlo

06.08.2019 10:51

A zasto ne prisistvuje pejina unuka, pa sve ovo je prodaja ovog naroda.

Name

Skeptik

06.08.2019 11:02

Ja, pa pitaj to Dodika a ne autora. Nije autor potpisivao već Dodik.

Name

Realno

06.08.2019 11:16

Tebi a i vama ostalima koji živite u tamnom vilajetu koji se sastoji iz dva dijela netreba i ne vrijedi više ništa objašnjavati. Vi ste ovce ispranog mozga i netreba vam ništa bolje. A bolje niste ni zaslužili. Onaj ko je imao i trun pameti je odavde otišao. Je*ala vas i Republika Srpska i Federacija BiH i cijela BiH. Možete se popi*ati na sve troje.

Name

ZA JA

06.08.2019 11:31

POTPISAO NEDOVRŠENU OLUJU SEKTAŠU. SUZE RONI U NEDELJU VEČE NA FRUŠKOJ GORI, NA DAN PROGONA SRBA POTPISUJE ONO ZAŠTO JE SVOJ NAROD ZVAO IZDAJNICI. SEKTAŠI NAKRALI STE SE ALI KAKO ĆE TE TROŠITI VIDJEĆEMO.

Name

re.Realno

06.08.2019 13:26

Zivjela Unitarna Bosna, koja se primice, sve je blize,..G.tvorevinu pisamo...

Name

Osvit

06.08.2019 09:51

Gurajuci narod ,drzavu, stazama fasizma a to rade ova sva trojica ,sigurno ne mozete ocekivati dobro.Nasa je sreca sto oni nemaju kapacitete inace bi odveli ovaj prostor samo u rat.Nazalost imaju snagu i ubili su cak i nadu da ovdje moze biti bolje i zato narod bjezi.Dobra vijest za ovu zemlju bi bila ne da ih je EU prisilila da naprave vlast nego da ih je prisilila da podnesu ostavke. BOZE PRAVDE ,SVE OSTALO JE DAVNO RECENO I KOD OVIH NE PIJE VODE.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

06.08.2019 09:56

Tri ratna havera.

ODGOVORITE
Name

re

06.08.2019 13:28

Riđobradi aga kolo vodi,...dobio sta zeli, ostala dvojica se sageli...

Name

Nije nego

06.08.2019 09:58

Krilatica velikog vođe je "Vlast do posljednjeg Srbina".

ODGOVORITE
Name

grujo

06.08.2019 10:04

Nevjerovatno je kako je narod ponovo "progutao" Dodikove lažnjake i opet povjerovao. Nikakvih reakcija nema, pa čak ni od SDS i PDP? Sad može Nato, može sve. Strašno? Ko je čitao Domanićevog "Vođu" sve mu je jasno. Samo kod nas nije vođa slijep nego smo mi slijepi. Neka nam je sa srećom, ali sreće ovdje nema...

ODGOVORITE
Name

007

06.08.2019 10:04

Bitno je da se postigne aporazum,te da stupi vladavina prava,a to koji je dan,najmanje je važno.

ODGOVORITE
Name

Ml

06.08.2019 10:10

Ovo je proslava oluje na rudonjin nacin

ODGOVORITE
Name

Шошин јарак

06.08.2019 10:10

Миле је бог безбожника.

ODGOVORITE
Name

ZNANJE

06.08.2019 10:43

Iz izjave gospođe Pendeš date dan prije potpisivanja dokumenta između Dodoka, izedbegovića i Čovića, savakom je jasno da prihvatanje i aktiviranje MAP-a je korak napred ka ulasku u NATO, bez mogućnosu povratka na nazad. Nema sumnje da to zna i Mile Dodik, ali on se uvjek rukovodio ličnim kratkoročnim interesima i interesima svojih partijskih sledbenika. Bitno je da je naredne tri godine u vlasti na nivou BiH, svjestan možda činjenice da to više neće biti poslije ovakve prevare svoiga naroda.

ODGOVORITE
Name

777

06.08.2019 11:09

Pogledajte samo kako se smješe ova dvojica a Dodikove šabrave-psorijatične ruke potpisaše kapitulaciju.Ko je sad izdajnik vidi se ništa mu ne znače ljudi koji su poginuli za slobodu i čast.Ničija nije do zore gorjela.

ODGOVORITE
Name

Е

06.08.2019 11:41

Чим сам прочитао наслов знао сам ко је аутор.

ODGOVORITE
Name

Direkt

06.08.2019 16:41

Olujna koalicija.

ODGOVORITE
Name

BOBA

07.08.2019 06:48

POSMATRAM NOVIĆA I NJEGOV DODATNI PRINCIP.TAJ JE SAMO ZA SELA A NE DA STOJI PORED VIGEMARKA OVO JE LUDILO.POZDRAV ZA VUKANOVIĆA.KOJI VRLO DOBRO POZNAJE ISTORIJU I ŠTA JE TO PRINCIP I PRINCIPIJELNA OSOBA.

ODGOVORITE