Opcija C za Junajted – Kristijan Eriksen!

U slučaju da Bruno Fernandes i(li) Sergej Milinković Savić ne dođu. . .

Fudbal 06.08.2019 | 09:16
Opcija C za Junajted – Kristijan Eriksen!
Četvrtak, 18 časova.

To je momenat koji celo Ostrvo s nestrpljenjem iščekuje. Tada će i definitivno biti zaključane kapije letnje pijace u Premijer ligi, a ujedno će cela fudbalska javnost saznati šta će se od toliko pominjanih transfer spekulacija ostvariti, a šta ne!

Kako je još ranije i najavljeno, sve oči biće uprte ka Old Trafordu i novom Vajt Hart Lejnu, gde se potencijalno do kraja prelaznog roka očekuje najviše poslova. A, možda se ni ne dogodi ništa...

Pored neizvesnosti oko dalje saradnje s Romeluom Lukakuom, Junajted odavno razmišlja kako da zatvori dva velika pojačanja u veznom redu, a oba – jedan sigurno - praktično zavise od toga da li će Pol Pogbaotići ili ostati na Teatru snova 9. avgusta.

Velika je disproporcija u informacijama koje stižu s Ostrva i iz Španije, jer deo javnost tvrdi da je Pogbana pragu transfera u Real Madrid, dok ostali uveravaju da Francuze ostaje na raspolaganju Oleu Gunaru Solskjeru naredne sezone.

Bilo kako, Junajtedu je potrebno rešenje za Andera Ereru koji je na početku leta otišao po isteku saradnje i potpisao bogati ugovor s Pari Sen Žermenom. Bruno Fernandes i Sergej Milinković Savić se pominju kao moguća rešenja, ali ne direktna, već kao igrači koji bi doneli neku drugu dimenziju timu. Šejn Longstaf se takođe pominjao, ali Njukasl nije nameravao da uopšte razgovara o ovom poslu.

Zato se kao Opcija C u samoj završnici našao Kristijan Eriksen. Danac je krajem prošle sezone najavio da je možda došlo vreme za rastanak, zbog čega nije još produžio ugovor s Totenhemom. Njegova prva ideja bio je Real, ali je Kraljevski klub ohladio interesovanje pošto su na vrhu liste želja upravo Pogba i Doni van de Bek. Danac se takođe stidljivo povezivao s Atletikom, dok ga je Junajted držao na radaru poslednjih godina. Ali Totenhem nije ulazio u razgovore oko transfera.

Možda bi sve to moglo da se promeni sada, pošto je Eriksen u poslednjoj godini ugovora. Iako uprava Junajteda razmišlja o ovoj mogućnosti, teško je da će Totenhem pristati na ovaj posao zbog rivalstva dve strane.

Ali, sve će se znati uskoro...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar