Leva opet kritikovao Bajern: Dajte zvučnija imena!

Napadač Bajerna Robert Levandovski pozvao je upravu minhenskog kluba da, umjesto igrača s potencijalom, dovode zvučnija pojačanja koja mogu odmah uticati na igru njemačkog tima.

Fudbal 05.08.2019 | 13:04
Leva opet kritikovao Bajern: Dajte zvučnija imena!
Levandovski se nakon sinoćnjeg poraza Bavaraca u "Klasikeru" od Borusije Dortmund (2:0) u njemačkom Superkupu, osvrnuo na transfer politiku i klupu minhenskog kluba.

"Naravno, mladi igrači na klupi imaju potencijala, to je istina - ali ponekad morate direktno pojačanje od nekoga ko može ući i pomoći timu", rekao je poljski golgeter, koji sinoć na "Vestfalenu" nije bio na svom uobičajenom nivou.

On je i ranije pozivao Bajern da dovede nova pojačanja, nakon što su klub napustili nekada ključni igrači poput Arjena Robena, Franka Riberija, Hamesa Rodrigeza, Matsa Humelsa i Rafinje.

"Moje mišljenje ostaje isto, jer upravo smo u Dortmundu mogli da vidimo šta bi se dogodilo da smo imali profesionalnog igrača spremnog da uđe", rekao je Levandovski, a prenijela agencija "Anadolija".

Poljski reprezentativac je ukazao i na nedostatak samopouzdanja među igračima Bajerna.

"Sami smo izgubili utakmicu. Mogli smo pobijediti ali smo pravili tako jednostavne greške", podvukao je Poljak.

Bajern je u ovom prelaznom roku doveo francuske defanzivce Benjamina Pavara i Lukasa Hernandeza, dok još uvijek nije poznato da li će napadač Fijete Arp, koji je stigao iz Hamburgera, ostati u bavarskom klubu ili ići na pozajmicu.

Njemački mediji pišu da je Bajern zainteresovan za Leroja Sanea iz Mančester sitija.

Inače, funkciju sportskog direktora Bayerna već nekoliko godina obavlja nekadašnji kapiten Bosne i Hercegovine Hasan "Braco" Salihamidžić, koji je zadužen za transfere fudbalera.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar