OI: Najteže za kraj, ali - vjerujemo!

Srpskim odbojkašicama neće biti lako u nedelju uveče pred punim tribinama protivničkih navijača.

Ostali sportovi 04.08.2019 | 17:08
OI: Najteže za kraj, ali - vjerujemo!
Tajland i Portoriko nisu bili problem, ali Poljska bi mogla da bude. 

Ne toliko zbog kvaliteta, koliko zbog činjenice da će Poljakinje u nedelju od 20.30 igrati pred svojom publikom u Vroclavu i pokušati da zajedničkim snagama savladaju Srbiju u borbi za direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

Nadamo se, zapravo - verujemo, da će aktuelne evropske i svetske šampionske uspeti da zadrže koncentraciju i ostvare još jednu pobedu, neophodnu da bi izbegle dodatne kvalifikacije.

Selektor Zoran Terzić smatra da će njegove izabranice za novu pobedu morati da isprave određene greške kojih je bilo u prva dva meča, uprkos pobedama 3:0. 

"Danas je bilo malo bolje nego juče, ali ima dosta problema u igri, za koje će trebati malo više vremena. Teško da ćemo ih rešiti do sutra, a sutra nas čeka daleko ozbiljniji protivnik nego što su bila prethodna dva. Biće vrlo teško, pogotovo jer ćemo igrati pred punom halom, a zna se kako Poljakinje igraju u tim situacijama, sigurno će učiniti sve da nas pobede", izjavio je Terzić i dodao:

"Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolju utakmicu na turniru. Ne mora to da bude naš maksimum, ali da bude bolje nego prethodna dva dana i nadam se da će to da bude dovoljno za pobedu".

Ubedljivo najefikasnija u našem timu u prva dva duela bila je Tijana Bošković kratko se osvrnula na duel sa Portorikom.

"Jednako važna pobeda kao ona juče. Trudile smo se da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici, to smo i pokazale od početka, bile smo dominantne. Drago mi je što smo završili sa 3:0, što se nismo mnogo umorile jer nas sutra čeka važna utakmica protiv domaćina", navela je i potom se okrenula Poljakinjama:

"One su pokazale u Ligi nacija da imaju odličan kvalitet, da mogu da igraju na vrhunskom nivou. Znam da neće biti lako, nadam se da ćemo igrati čak i bolje nego juče i danas i da ćemo izboriti vizu za Tokio", dodala je Bošković.

Mi verujemo da će tako biti, a vi?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar