Snažna oluja opustošila Jadran

Snažne oluje pogodile su sinoć sjevernu i srednju Dalmaciju, a udari vjetra su iznosili i do 119 kilometara na sat.  

Region 03.08.2019 | 11:00
Snažna oluja opustošila Jadran
Talas hladnog vazduha naročito je pogodio područje od Šibenika do Splita. Nevrijeme je počelo poslije 22 sata, a snažan vjetar čupao je stabla koja su padala po saobraćajnicama i vozilima. Samo pukom srećom niko nije povrijeđen.

Vjetar je odnio i krovove sa nekoliko kuća, a burno je bilo i na moru gdje je zbog ogromnih talasa nasukano više od 130 plovila.Snažan vjetar ponegdje je bio praćen jakim padavinama, a čitalac Dalmacije Danas s Čiova javio je da je vidio pijavicu.

"Pobacane su jedrilice, imali smo stotine poziva. Tek ćemo ujutro znati tačnije podatke", izjavili su sinoć nadležni za lokalne medije.Dramatično je bilo i kod Trogira, gdje je vetar obarao bandere, pa su brojni korisnici bili izvesno vrijeme bez struje. Spasilačke ekipe dobile su brojne pozive upomoć od građana koji su ostali zarobljeni u liftovima.

U Solinu je vetar oduvao jedan automobil u more.Pravu dramu preživjeli su i ugostitelji, jer im je vjetar odnosio suncobrane i stolice.

Problem je nastao i kada su turisti u panici počeli da traže zaklon, pa su mnogi otišli iz lokala a da nisu platili račun.

(Index)

Komentari / 0

Ostavite komentar