Novi vlasnici Pavlović banke

Proces promjene vlasničke strukture u Pavlović International banci je završen i „Pavgord“ i „Galens“ su i zvanično najveći akcionari, te predstoji imenovanje novih članova Nadzornog odbora.

Republika Srpska 03.08.2019 | 07:12
Novi vlasnici Pavlović banke
„Pavgord" i „Galens" su kupili Pavlović banku, a promjena vlasničke strukture provedena je na berzi.

„Pavgord" posjeduje 29,4 odsto akcija sa pravom glasa, a „Galens" 9,8 odsto.Zajedno su ove dvije firme postale najveći akcionari i Pavlović banka više nije u većinskom vlasništvu njenih osnivača Slobodana i Miroslave Pavlović.

Nakon promjene vlasništva, slijede promjene i u Nadzornom odboru i već je razriješen v.d. član NO Dejan Fundruk, a za 16. avgust sazvana je Skupština akcionara banke kada su na dnevnom redu i druga razrješenja.

Tada bi na prijedlog „Pavgorda" i „Galensa" trebalo da budu razriješeni predsjednik i članovi NO banke Predrag Perković, Vanja Ćosović, Dragan Riđošić i Marina Milojković.

„Pavgord" i "Galens" su predložili da se u NO imenuju Nebojša Petrić, Nedeljko Pavlović, Predrag Dragičević, Rodoljub Golubović i Nenad Zlatanović.

Petrić se vodi kao vlasnik i direktor firme "Promist" iz Novog Sada, a mediji su za ovu firmu navodili da je suvlasnik firme "Galens".

Pavlović je direktor "Srbinjeputeva" koji su u vlasništvu Gordana Pavlovića, vlasnika "Pavgorda".

Golubović je generalni direktor "Galens Investa", jedne od firmi iz grupacije "Galens".

Pavlovići su predložili ponovno imenovanje Ćosovićeve.

Nakon dokapitalizacije kapital Pavlović banke iznosi 23,8 miliona KM.

(Capital.ba)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Nikola

03.08.2019 06:41

Pavlović Banka - perilica !

ODGOVORITE
Name

triša

03.08.2019 07:35

Pavlović će u ovom sistemu otimačine postati socijalni slučaj

Name

075

03.08.2019 06:50

Ne razumijem budale ne mogu ih nazvati drugim imenom koji čuvaju novac u Miloradovim tzv bankama.

ODGOVORITE
Name

75

03.08.2019 14:16

Ovo nije bila Miloradova banka . Sad je otimaju od starca. Ona će postati Miloradova vrlo brzo.

Name

mihail

03.08.2019 08:14

Bankarstvo nije gradjevina u kojoj kada gubis po dogovoru pravis naknadne radove podmazes drzavnog sluzbenika sa par desetina hiljada da ti pokrije milione drzavnim novcem i pravis pare.Sve su ovo grupe ratnih neobrazovanih pljackasa naviklih pljackati Najveci zlocinci su: poreska, mup , inspektorati, sudovi i tuzilastva Oni su ti koji pokrivaju pljacku svojim neradom i korupcijom Drugi po redu je narod poturice navikle dodvoravanju Pet ce isti pobediti Ponovo ce isto biti Cemu borba poklonili smo im mladost

ODGOVORITE
Name

NEKA

03.08.2019 08:56

SAM PAO SAM SE UBIO, IMAO MILION NACINA ZA SPAS ALI... PRVO I ZADNJE STO JE TREBAO JE CISTKA PIJAVICA KOJE SU GA DOVELE DO PROPASTI I KOJE SE I DALJE VRZMAJU PO BANCI I SLOBOMIRU A ZNA SE KO SU. POSLIJE BI MU SVE LAKSE BILO. ALI STA JE TU JE, STIGLI NOVI VLASNICI NEKA SE OKRENU OKO SEBE I NE NAPRAVE ISTU GRESKU. ZELIM DA BANKA OPSTANE JER STETA BI BILO I ZA GRAD I ZA DOBRE RADNIKE, ZATO IM ZELIM DA KRENU I RADE KAKO BI TREBALO, U INTERESU I SEBE I ZAPOSLENIH I NARAVNO KLIJENATA.

ODGOVORITE
Name

007

03.08.2019 11:31

Pavgord se šir kao hobotnica.

ODGOVORITE
Name

re

03.08.2019 21:00

Pavgord je akcije banke kupio na berzi,potpuno transparentno. Pavlović Slobodan nek preispita rad svojih direktora i savjetnika koji su doveli banku do gubitaka. Sa Pavgordom banka sigurno opstaje, a sa njom i radnici. i šta je loše što se neka firma širi.

Name

Direkt

04.08.2019 13:49

Ako banka bude zavisila od povezanih firmi, propast Je neizbjezna. Po onom sto vec sad mogu da vidim, ne da se od takvog nacina vodjenja banke odustalo, vec ce to biti i izrazenije, sto ce nesumnjivo dovesti do toga da to ce biti banka u kojoj njeni vlasnici su fakticki jedini deponenti u banci.

Name

re za direkt

04.08.2019 15:56

Banka ne zavisi od povezanih firmi, firme Slobodana Pavlovića su već propale. Kao što rekoh gore, nesposobni Palovićevi direktori su ga upropastili i pokrali. za banku i za Bijeljinu je mnogo dobro što banka mijenja vlasnika,

Name

re

04.08.2019 17:29

Daj da neko ubjedi Gocija da kupi akva park i žitopromet. Greota da propadne,nije to Slobodan ni loše zamislio al ga banda povali.

Name

Direkt

03.08.2019 15:34

Nastavak postojece price propasti, samo umjesto Pavlovica i njegovih preduzeca, drugi Pavlovic i njegova preduzeca plus jos dvojica i njihova preduzeca. Sve ljepse od ljepseg. Jos gore od goreg.

ODGOVORITE