Nepoželjni Dibala dočekao 5 minuta!

Hoću, ali u Inter! Umesto paralelnih promocija u Torinu i Mančesteru, transfer saga biće nastavljena povratkom Intera u pregovore.

Fudbal 01.08.2019 | 15:36
Nepoželjni Dibala dočekao 5 minuta!
Juventus i Mančester junajted pomislili su da su uspeli, ali...

Umesto paralelnih promocija u Torinu i Mančesteru, Paulo Dibala uveo je treći klub u pregovore i, razočaran ponudom koju je dobio na "Old Trafordu" preko menadžera poručio da nema nameru da ide u Mančester junajted.

To, ujedno, znači i da Romelu Lukaku neće otići u Juventus, bar ne u trampi za levonogog argentinskog napadača, koji se nije preterano dopao Kristijanu Ronaldu, pa je šampionu Italije ovog leta poslužio kao sredstvo za dovođenje pojačanja novom treneru, Mauriciju Sariju.

Svestan da je bukvalno nepoželjan u Juventusu, Dibala je od izvršnog potpredsednika Junajteda, Eda Vudvarda, zatražio godišnju platu od 15 miliona evra i bonuse, a u kojoj meri su njegove želje ispunjene govori i vest da se Inter ozbiljno uključio sa namerom da pokvari već dogovoren posao najvećem rivalu.

Dibala je postigao samo pet golova prošle sezone.

Zapravo, da se revanšira Juventusu za "upad" u pregovore sa Junajtedom oko Lukakuovog transfera. 

Inter je dugo pokušavao da spusti cenu Belgijancu i ubedi Junajted da napadač ne vredi 90 miliona evra, bez obzira na to što je pre dve godine plaćen Evertonu samo četiri miliona manje. Nekadašnji direktor Juventusa, od skoro prvi operativac Intera, Bepe Marota, nevoljno je priznao italijanskim medijima da Englezi ne nameravaju da popuste i da "nerazuri" ispod nekih principa na žele i ne mogu da idu.

Kada je delovalo da je Marota odustao, a Juventus uspeo u nameri da Lukakua "plati" fudbalerom koji je označen kao potencijalni problem u svlačionici, dogodio se novi obrt. "Rai Sport" i "Tuttomercato" objavili su da je Dibala odlučio da ne napušta Italiju i da čeka eventualni dogovor ljutih rivala.

To što je aktuelni direktor Intera nekadašnji transfer guru Juventusa, a novi trener "nerazura" Antonio Konte živa legenda "bjankonera", govori da u Italiji i najveći neprijatelji umeju da se dogovore kada se radi o fudbalu.

Na kraju, i Inter će imati koga da ponudi za trampu, jer i sam u svlačionici ima nezadovoljnu zvezdu i kapitena, Maura Ikardija, Dibalinog nesuđenog saigrača iz reprezentacije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar