Bivši igrač Zvezde kod bivšeg trenera Zvezde!

Matijas Lesor nastavlja karijeru u Bajernu iz Minhena.

Košarka 01.08.2019 | 15:17
Bivši igrač Zvezde kod bivšeg trenera Zvezde!
Dejan Radonjić napustio je klupu Crvene zvezde u leto 2017, baš kada su crveno-beli dovreli Martijasa Lesora u svoje redove u kojima je proveo jednu sezonu.

Ipak, crnogorskom stručnjaku i francuskom igraču putevi su se spojili dve godine kasnije. Zajedno će sarađivati u Bajernu.

Radonjić vodi taj klub sa uspehom nešto duže od godinu dana, a Lesor je napustio redove Unikahe i odlučio da se preseli u Minhen, preneso je košarkaški portal Sportando.

Lesor (23 godine, 206 centimetara) prošle sezone je u timu iz Malage prosečno beležio 11 poena, 5,4 skokova, 1,1 asistenciju i 1,3 blokadu po utakmici., a u karijeri je igrao još za Nanter i Elan Šalon.

Filadelfija ga je 2014. godine izabrala kao 50. pika na NBA draftu, ali se još uvek nije oprobao u najjačoj ligi sveta.

Lesor je peti igrač koji je stigao u Bajern ovog leta nakon Ti Džeja Breja, Grega Monroa, Džoša Hestisa i Dijega Flakadorija.

Tim iz Minhena napravio je velike promene jer su i otišli mnogi igrači, od kojih čak trojica Srba - Stefan Jović (Himki), Nemanja Dangubić (Estudijantes) i Milan Mačvan (Tokio), ali i Brejdon Hobs (Oldenburg), Devin Buker (Himki) i Derik Vilijams (Fenerbahče).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar