Asano stiže u ponoć u Partizan i sa sobom dovodi kuvara!

Česta praksa kod japanskih fudbalera u Evropi.

Fudbal 01.08.2019 | 14:58
Asano stiže u ponoć u Partizan i sa sobom dovodi kuvara!
Prvi Samuraj stiže u Partizan. Malo pošto će crno-beli večeras, nadamo se, obezbediti prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pobedom nad Konahsom, Takuma Asano će sleteti u Beograd. Trebalo bi oko ponoći da sleti na aerodrom u Surčinu.

Japanac je prethodnih dana trenirao u domovini, vežbao je sa Hirošimom, za koju je igrao pre nego što se otisnuo u inostranstvo. Pa se iz zemlje izlazećeg sunca jutros uputio ka Beogradu.

Interesantno je, međutim, da Asano ne dolazi sam u Beograd. Društvo će mu praviti – kuvar. Japanski fudbaler će imati u srpskoj prestonici ličnog kuvara, koji će mu spremati tradicionalna jela iz domovine.

Kako kažu, to je čest običaj sa fudbalerima iz Japana kada odu da igraju u Evropu, pa je i Juto Nagatomoimao ličnog kuvara kada je igrao za Inter. Tako da Takuma Asano ide stopama starijeg kolege. Nije nemoguće da je istu praksu primenjivao i dok je u prethodne dve godine igrao u Nemačkoj za Štutgart i Hanover.

Takuma Asano će potpisati trogodišnji ugovor sa Partizanom, koji će za njegovo dovođenje platiti Arsenalu 1.000.000 evra u tri rate. Brzonogi napadač je bio izrazita želja trenera crno-belih Sava Miloševića, jer je polivalentan ofanzivac, koji može da igra i špica i polušpica i po bokovima.

Iako će Asano biti prvi Japanac u Partizanu, neće biti i jedini u srpskom fudbalu. Za Radnički iz Niša igra Rjota Noma, dok je za Spartak pre nekoliko dana potpisao Jamamoto Šo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aleksa Minhen

02.08.2019 06:20

Nije mu to kuvar, nego dečko... Pročitajte u nemačkim medijima o tome ako već nemate info. Asano je pripadnik LGBT populacije i to ne krije. Pozdrav!

ODGOVORITE