Ruska transfer "bomba"!

Poznati Nemac u Spartak Moskvi! Osvajač Svetskog prvenstva 2014. godine stiže među crveno-bele.  Veliki dan za Spartak: Stigao šampion sveta! Andre Širle će sledeće sezone nastupati na pozajmici u Rusiji.

Fudbal 31.07.2019 | 21:37
Ruska transfer "bomba"!
Dok se pripremaju za početak učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope, fudbaleri Spartak Moskve dočekali su zvučno pojačanje.

Bivši reprezentativac Nemačke Andre Širle (28), osvajač Mundijala 2014. i bivši član Čelsija i Fulama doći će na "Otkritje arenu" kao pozajmljen igrač Borusije Dortmund.

Prema pisanju nemačkog lista "Kiker", krilni napadač pristao je na selidbu u Moskvu, a njegov novi klub dobio je mogućnost da ga sledećeg leta "potpiše" za sedam miliona evra.

Prošle godine, Širle je igrao za Fulam, ali je njegov ugovor raskinut godinu dana ranije jer je Fulam "kratio" spisak igrača zbog eliminacije u Čempionšip.

Nekadašnji đak Majnca i prvotimac Bajer Leverkuzena ima za sobom 57 nastupa za reprezentaciju, ali prethodnih godina ipak nije bio najvećoj sceni. Možda će mu zato selidba u Spartak prijati, kao i klubu koji je prošle godine bio peti na tabeli ruske Premijer lige.

Svetski šampion iz Brazila Andre Širle provešće narednu sezonu na pozajmici u Spartaku iz Moskve. Krilni fudbaler Borusije iz Dortmunda preselio se u prestonicu Rusije nakon blede sezone u redovima Fulama, pa če na drugom kraju Evrope probati da se fudbalski vrati u život i oživi karijeru.

Ruski tim ima opciju da ga sledećeg leta otkupi za otprilike 7.000.000 evra, prema pojedinim izvorima.

"Želimo sve najbolje Andreu u Moskvi i svaki uspeh", potvrdio je sportski direktor Milionera Mihael Cork.

Jasno je i zašto. U Borusiji jedva čekaju da se ratosiljaju fudbalera koji ima ogroman ugovor do juna 2021. na Vestfalenu.

Foto: Spartak Moskva

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar