Valverde izabrao Vidala, Rakitić može da ide!

Pala odluka! Iskusni strateg Čileanca vidi kao važan deo ekipe za narednu sezonu.

Fudbal 01.08.2019 | 13:04
Valverde izabrao Vidala, Rakitić može da ide!
Planovi sportskog sektora Barselone do kraja letnjeg prelaznog roka ne predviđaju prodaju Artura Vidala. Čileanac, koji će se nakon produženog odmora pridružiti ostatku ekipe, nije na transfer tržištu, osim ukoliko na Nou Kamp ne stigne ponuda koja se ne može odbiti. Ernesto Valverde temperamentnog vezistu smatra neophodnim igračem za novi projekat ekipe, jer u sastavu nema igrača sličnih karakteristika, tvrdi katalonski Sport.

Čileanac je ovog leta imao najviše interesovanja iz Italije, pre svega iz Intera, što je i logično pošto je ozbiljan trag ostavio u dresu Juventusa i sarađivao sa Antoniom Konteom, ali nije došlo do konkretizacije posla. Takođe, u jednom trenutku postojala je mogućnost odlaka u Kinu, ali se ni to nije ostvarilo.

Isti izvor navodi i da sam Čileanac nema ništa protiv da ostane u klubu sa kojim ima još dve godine ugovora, posebno ako zna da bi mogao da ima važnu ulogu u Valverdeovom timu.

Njegov ostanak praktično znači da će se Barselona okrenuti prodaji Ivana Rakitića. Hrvat je već izjavljivao da bi voleo da ostane u klubu sa kojim takođe ima ugovor do 2021. godine, ali i da mu ne smetaju konstantne priče o potencijalnom transferu, već mu imponuje kada čuje da se neki veliki klub interesuje za njega.

Naravno, da bi sjajni hrvatski vezista otišao iz kluba neophodno je da neko ispuni zahtev Barselone za obeštećenje, a on iznosi 50.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar