Валверде изабрао Видала, Ракитић може да иде!

Пала одлука! Искусни стратег Чилеанца види као важан део екипе за наредну сезону.

Фудбал 01.08.2019 | 13:04
Валверде изабрао Видала, Ракитић може да иде!
Планови спортског сектора Барселоне до краја летњег прелазног рока не предвиђају продају Артура Видала. Чилеанац, који ће се након продуженог одмора придружити остатку екипе, није на трансфер тржишту, осим уколико на Ноу Камп не стигне понуда која се не може одбити. Ернесто Валверде темпераментног везисту сматра неопходним играчем за нови пројекат екипе, јер у саставу нема играча сличних карактеристика, тврди каталонски Спорт.

Чилеанац је овог лета имао највише интересовања из Италије, пре свега из Интера, што је и логично пошто је озбиљан траг оставио у дресу Јувентуса и сарађивао са Антониом Контеом, али није дошло до конкретизације посла. Такође, у једном тренутку постојала је могућност одлака у Кину, али се ни то није остварило.

Исти извор наводи и да сам Чилеанац нема ништа против да остане у клубу са којим има још две године уговора, посебно ако зна да би могао да има важну улогу у Валвердеовом тиму.

Његов останак практично значи да ће се Барселона окренути продаји Ивана Ракитића. Хрват је већ изјављивао да би волео да остане у клубу са којим такође има уговор до 2021. године, али и да му не сметају константне приче о потенцијалном трансферу, већ му импонује када чује да се неки велики клуб интересује за њега.

Наравно, да би сјајни хрватски везиста отишао из клуба неопходно је да неко испуни захтев Барселоне за обештећење, а он износи 50.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар