Priča: Italijanska sapunica...

U glavnim ulogama su Lukaku, Ikardi, Džeko, Dibala i Rebić. . .

Fudbal 31.07.2019 | 23:00
Priča: Italijanska sapunica...
Gledali smo španske sapunice i one čuvene zaplete. Treba vremena čoveku da pohvata ko je kome tu šta i šta će se na kraju desiti. E ovoga leta gledamo italijansku sapunicu, a u glavnim ulogama su Romelu Lukaku, Mauro Ikardi, Edin Džeko, Paulo Dibala i Ante Rebić... I sve je međusobno povezano u stilu "Televiza prezenta".

Hajde da krenemo od pregovora Intera i Romelua Lukakua. Trajali su pregovori četiri meseca i na kraju propali. Inter je dao koliko je mogao, Bepe Marota je pričao o tome, ali nije uspeo da zapečati dogovor i Lukaku je ostao samo Interova želja.

E, tu je ušao Juventus. Samo nekoliko sati pošto je definitivno objavljen Juventusov plan da Mančester Junajtedu ponudi Paula Dibalu za Romelua Lukakua i novac, italijanski mediji su javili da je dogovor postignut između Mančestera i Juventusa. Ostalo je još da Argentinac usaglasi detalje ugovora sa klubom sa Old Traforda i to će biti to. Dibala će na Old Traford, a Lukaku umesto u Milano - u Torino kod Kristijana Ronalda i Mauricija Sarija. Čak je priča dodatno produbljena, pa bi čak i Mario Mandžukić mogao da upadne u jednačinu i da bi pored Dibale i Mandžukić mogao u Englesku.

Onda se postavlja pitanje - šta će sada Inter kada je "ostao" bez Lukakua? Ima više opcija. Već smo pisali da je želja i Edinson Kavani, ali imaju Nerazuri još opcija.

Prva je - Ante Rebić. Inter se prema pisanju medija sa Apenina okrenuo ka Hrvatu. Odustao je od Lukakua, ali su mu potrebni ofanzivni igrači. Rebić ima trenutno problema sa povredom leđa, a prošle sezone je dao 10 golova i imao je šest asistencija na 38 mečeva za Ajntraht. Rebićeva cena je tu negde oko 40.000.000 evra, a deo tog novca bi otišao i Fjorentini, njegovom bivšem klubu.

Međutim, Rebić nije jedina želja Intera, i tu dolazimo do najvećeg zapleta. Neazuri dugo pokušavaju da dovedu Edina Džeka, ali nikako da se dovoljno otvore. Nudili su 13.000.000 plus 2.000.000 na ime bonusa, ali Vučica je rešla da Džeka ne pušta ispod 20.000.000 evra.

Sada opet Inter razmišlja da da Maura Ikardija Romi, a da zauzvrat dobije Džeka i novac. Roma je već probala ranije da odradi ovaj posao, ali je taj dodatni novac koji je išao uz Džeka za Ikardija bio nedovoljan. Ako Vučica pojača ponudu, onda bismo mogli da vidimo razmenu Džeko + novac za Ikardija.

Naravno, ako to Ikardi želi. Jer, Argentinac ima kao opciju i Napoli i sa njim Ligu šampiona, mada, kako kažu italijanski mediji, nije baš sto posto siguran da želi da pređe u taj klub.

Prava sapunica. Klupko se odmotava, mada, deluje zapravo da je sve zamršenije kako koji dan, odnosno sat, prolazi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar