Haos u Skupštini: Gađala je flašom

Tokom današnjeg zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona odvijala se prava drama kada je opozicioni poslanik Daliborka Milović fizički nasrnula na predsjednicu Skupštine Editu Velić.

Bosna i Hercegovina 31.07.2019 | 14:03
Haos u Skupštini: Gađala je flašom
Naime, tačka dnevnog reda bila je izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Ipak, zbog određenih neslaganja u načinu izbora članova odbora, opozicioni poslanik Daliborka Milović iz Liberalne stranke povukla je vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Gorazde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara.

Milović potom duži vremenski period nije htjela napustiti govornicu, pa je predsjedavajuća Skupštine u jednom trenutku prekinula sjednicu.

Milović je potom donijela i stolicu i sjela iza govornice. Nije popuštala uprkos razgovorima s drugim članovima svoje stranke. Daliborki Milović se za govornicom pridruzio poslanik Mirsad Dizdar (LS) pa su zajedno sjedili iza govornice. Dizdar je počeo dobacivati i prekidati, da bi Jasmin Haznadar, poslanik A-SDA prišao i pokušao ga odgurati iza govornice. Nastala je gužva u kojoj je Milović flašom vode gađala predsjedavajuću Skupštine, nakon čega je Velić tražila prekid sjednice i dolazak policije.

Sjednica je potom prekinuta, a u skupštinsku salu je stigla i policija koja je uzela izjave od akterki ovog nemilog događaja, javlja Klix.



(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

fjdksl

31.07.2019 12:21

Pa zar u Goraždu tako? Zar u Federaciji nije sve med, mlijeko i ostalo? Rijaliti od Une do Drine, od Save do mora.... Ko kaže da je u nekom blentitetu gore ili bolje nek si popije konzumaciju i mrš na spavanje. Hebo nas onaj ko nam dovede demokratiju!

ODGOVORITE
Name

re

31.07.2019 12:32

Pa ona je iz vaseg blentiteta pa nije ni cudo sto se tako ponasa...

Name

HAHAha

31.07.2019 12:42

Demokratiju smo mi imali, ovo je DRPOKRATIJA , i to od onih sto nisu voljeli demokratiju .

Name

Iskreno

31.07.2019 15:13

Da je privreda kod nas razvijena ko u Gorazdu,bilo bi dobro,pa nek se marinjaju

ODGOVORITE
Name

Marko

01.08.2019 00:17

Ovo je sramota!!! Niko ne spominje doticnog koji nasrno na Dizdara! Ovo je diskriminacija i dokaz kako se tretiraju Srbi u Federaciji !!!

ODGOVORITE