Navijači podigli tužbu zbog Kristijana Ronalda!

Grupa fudbalskih navijača u Južnoj Koreji podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između Juventusa i Ol Star ars ekipe korejske lige jer nije nastupio Portugalac Kristijano Ronaldo.

Fudbal 31.07.2019 | 14:39
Navijači podigli tužbu zbog Kristijana Ronalda!
Ronaldo je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvreme, ali je na kraju celu utakmicu koja je završila rezultatom 3:3, proveo na klupi za rezerve.

Na tribinama stadiona u Seulu okupilo se više od 60.000 gledalaca, a mnogi su došli na utakmicu kako bi videli jednog od najboljih igrača sveta. Posebno nakon što je organizator utakmice, kompanija "The Fasta Inc" najavila kako je CR7 igrati barem jedno poluvreme.

Zanimljivo, početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno sa aerodroma nakon leta iz Kine.

"Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi videli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Kompanija je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače", rekao je advokat Kim Min-ki koji priprema tužbu, prenela je agencija "Fena".

Advokat će za svakog navijača tražiti povrat novca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševne boli (850 dolara).

"Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najava za još nekoliko stotina osoba",izjavio je advokat dodavši: "Što se tiče duševne boli, želeo bih naglasiti kako su neki od navijača veliki obožavaoci Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno".

Iz firme koja je organizovala utakmicu objavili su saopštenje u kojem se navodi da italijanski velikan nije poštovao uslove ugovora, a vođsvo K Lige poslalo je torinskoj "Staroj dami" protestno pismo zbog kršenja ugovora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar