Bajern unakazio Fenerbahče i brojao do šest!

Miler došao do het-trika! Nemački prvak još u prvom poluvremenu postigao pet golova protiv turskog tima.

Fudbal 31.07.2019 | 08:00
Bajern unakazio Fenerbahče i brojao do šest!
Kako stvari stoje, Bajern je već ušao u monstruoznu formu za početak naredne sezone. Ove večeri na Audi kupu, ceh je platila ekipa Fenerbahčea, koja je „popila“ čak šest golova, a na kraju ipak uspela da dođe i do jednog utešnog. Veoma bitnu ulogu na ovom meču igrao je Tomas Miler, koji je u igru ušao u 20. minutu umesto Serža Gnabrija koji se povredio.

I odmah po Milerovom ulasku u igru, Bavarci su došli i do prvog pogotka za koji, ruku na srce, on nije bio zaslužan. Lopta je prošla kroz šumu igrača u šesnaestercu i došla je do Levandovskog, koji je samo uspeo da je prosledi do Sančesa koji nije imao problema da je ubaci u gol, pošto je bio sasvim sam.

Šest minuta kasnije Gorceka je duplirao prednost, mada zasluge za gol najviše idu Kingsliju Komanu. On je probio po levoj strani terena, napravio par odličnih driblinga, a potom loptu dobacio pravo na noge Gorecki koji ju je zapucao pravo po sredini mreže.

A tada na scenu stupa Tomas Miler. Igrao se 31. minut kada se odbrana Fenerbahčea poigravala sa loptom u šesnaestercu, a iskusni Nemac se ušunjao sa leđa, preuzeo je i lako prosledio iza golmana turske ekipe.

Fantastična timska akcija viđena je u 40. minutu utakmice. Lopta se tako brzo kretala kroz šesnaesterac Fenerbahčea, da su igrači turskog tima samo mogli da je isprate pogledom. Na kraju je završila u nogama Kingslija Komana, koji je povisio na velikih 4:0.

Ali ni tu nije bio kraj pogocima Bajerna u prvom delu igre. Maurisio Isla je oborio Roberta Levandovskogu šesnaestercu, a sudija je pokazao na belu tačku. Odogovornost je preuzeo ko drugi nego Tomas Miler i na semaforu je pisalo 5:0.

Nisu stali Bavarci ni po povratku sa odmora. Igrao se 58. minut kada su fudbaleri Fenerbahčea pokušali da naprave neuspelu ofsajd zamku, golman turske ekipe izleteo je na 25 metara od gola i ostavio Tomasa Milera da ga savlada sa nekih 30 metara za het-trik. Komično, govoreći o odbrani turskog tima.

Ipak, poklekla je i odbrana Bajerna u 64. minutu utakmice. Bio je to solo prodor Maksa Kruzea, koji je na kraju i šutirao u dalji ugao i uspeo da savlada golmana Bavaraca. Ispostaviće se da je on postavio i konačan rezultat na ovom susretu.

BAJERN - FENERBAHČE 6:1
/Sančes 22, Gorecka 28, Miler 31, 44, 58, Koman 40 - Kruze 64/

Bajern: Nojer (od 46. minuta Ulrih), Kimih, Zile (od 60. minuta Dejvis), Boateng (od 60. minuta Boateng), Alaba (od 60. minuta Toliso), Gorecka, Alkantara (od 74. minuta Cajser), Sančes (od 60. minuta Martinez), Gnabri (od 20. minuta Miler), Levandovski (od 74. minuta Arp), Koman (od 60. minuta Sing)

Fenerbahče: Tekin, Kaldirim (od 23. minuta Dirar), Markes Sikjera, Čiftpinar, Isla (od 46. minuta Saglam), Rodriges (od 46. minuta Zajc), Tufan (od 71. minuta Kadioglu), Ekiči (od 46. minuta Rejes), Mozes (od 66. minuta Sajadmaneš), Murići, Kruze

PRIJATELJSKE UTAKMICE - AUDI KUP

Utorak

Real Madrid - Totenhem 0:1 (0:0)
/Kejn 22/

Bajern Minhen - Fenerbahče 6:1 (5:0)
/Sančes 22, Gorecka 28, Miler 31, 44, 58, Koman 40 - Kruze 64/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar