Koga prepoznajete u ovom tekstu?

Poznata srpska pjevačica i harmonikaš koji su godinama maltene držali monopol na estradi jedni su od glavnih finansijera opsežne operacije čiji je cilj rušenje Aleksandra Vučića, piše tabloid Alo.

Srbija 30.07.2019 | 13:51
Koga prepoznajete u ovom tekstu?
Da je Vučić upao u tešku paranoju govore napisi u tabloidima. Tako je portal Alo danas objavio da su se beogradska pjevačica i harmonikaš ostrvili na predsjednika Srbije i sadašnju vlast nakon što im je onemogućeno da se bogate mutnim radnjama, neplaćanjem poreza i računa za struju i druge energente, sve u vrijeme nekih bivših režima. U tome im je od najveće pomoći bio jedan tada uticajni političar, koji je godinama obavljao visoke državne funkcije, uvijek, nekako "slučajno" u blizini državne kase.

- Godinama su pjevačica i harmonikaš obrtali milione na estradi i u TV biznisu, a leđa im je čuvao političar koji se prije nekoliko godina potpuno povukao s javne scene. Oni svoju bliskost nisu tajili, javno su se slikali na raznim događajima i proslavama, išli jedni drugima na slave i posjećivali se. To im je svima odgovaralo. Dok su njih dvoje gradili i uvećavali imperiju, on je vjerovatno imao dio tog kolača - objašnjava izvor ovog portala, koji je i sam jedno vrijeme bio dio tog kruga, ali se, kako kaže, povukao kad je vidio šta se sve radi.

Prije dolaska Vučića na vlast, kompanija pjevačice i harmonikaša bila je na vrhuncu po prilivu novca.

- Međutim, od 2012. situacija se promijenila i oni nisu više mogli tako da manevrišu, pa su mic po mic ulazili u dil sa tajkunom koji je dijelom u njihovoj branši i lako su se našli, kako se to već kaže. Uostalom, imaju oni mnogo toga zajedničkog, između ostalog, i prikrivanje tragova novca kako bi se umanji porez, kao i krađu struje - navodi izvor.

Kako rade protiv Vučića?

1. Finansiraju opozicione stranke
2. Preko TV kanala u kom imaju udio napadaju Vučića i vlast
3. U zajedničkoj firmi koju imaju s tajkunom, fiktivno zapošljavaju javne ličnosti koje se eksponiraju izjavama protiv Vučića i njegovih saradnika
4. Pojedine javne ličnosti fiktivno ili stvarno angažuju na skupo plaćenim projektima, kojima im u stvari isplaćuju naknadu za javno angažovanje protiv vlasti
5. Donacijama ili preko fiktivnog marketinga pomažu djelovanje pojedinih medija protiv Vučića i vlasti
U međuvremenu, tajkun je otkupio većinski udio u kompaniji kojom su gazdovali pjevačica i harmonikaš, pa je, uz dodatnu finansijsku injekciju, kampanja protiv Vučića poprimila nove oblike.

- U toj svojoj zajedničkoj firmi, koja se inače u velikoj mjeri bavi šou-biznisom, oni, između ostalog, fiktivno zapošljavaju ili angažuju na izmišljenim projektima javne ličnosti koje se eksponiraju izjavama protiv Vučića i njegovih saradnika. Time im u stvari plaćaju ovo njihovo djelovanje - kaže izvor Alo.

Veza sa bivšim ministrom

Bivši ministar koji je obavljao i druge visoke državne funkcije godinama je omogućavao pjevačici i harmonikašu da se bogate. U mnogim od njihovih poslova oštećena je država, kažu ljudi koji su u to vrijeme, prije dolaska Vučića na vlast, bili bliski Vladi. Zajedno su, kako navode izvori, razvili bezbroj različitih poslovnih kombinacija, carujući bukvalno estradnom scenom i pratećim šou-biznis poslovima. Zarada je, treba li reći, bila basnoslovna, piše Alo.

Ovaj portal ne navodi imena estradnih zvijezda koje Vučić optužuje, mada se čitaocu da naslutiti da je riječ o poznatoj folk zvijezdi i bivšem harmonikašu koji ima svoju TV produkciju.

(BN/Alo)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

PINKKK

30.07.2019 13:55

MOGU LI DA POGODIM-SLATKA TAJNA I HARMONIKA

ODGOVORITE
Name

Skeptik

30.07.2019 13:57

Zašto javno nisu objavili imena? Zato što bi dospjeli na sud gdje se takve teške optužbe moraju i dokazati.

ODGOVORITE
Name

Nikola

30.07.2019 13:59

Koliko vidim to su Brena i Saša!?

ODGOVORITE
Name

GRAND

30.07.2019 14:07

jao, jao , jao da to nije lepa Fahreta Jahić Živojinović i Saki, Saki , Sale kupi mi sandale i onaj debeli opozicionar Mlađen Dinkić , samozvani kompozitor Saše Matića i veliki " ekonomista". Pa nije tajna , to se znalo i ranije,

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

30.07.2019 14:13

Ako sam dobro razumio ovde se radi o Dosu koji je 2000 po dolasku na vlast krenuo da pljacka svako ko je imao vise nego sto su oni mislili da treba da imaju.Tako su dobili podrsku politicara u samoj Socijalistickoj partiji koji su kasnije zajedno i formirali vlast.Ovde je samo bogatstvo politicara normalno i legalno svi ostali su sumljivi.Zato ko god dodje na vlast ne ulazi u sukob sa onima prije njih, mada u kampanji prvo spominju da ce se ovracunati

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

30.07.2019 14:36

da ce se obracunati upravo sa njima.Pa kada dodju na vlast onda pojedini predju u njihovu stranku a sa ostatkom su u koaliciji.A estrada kao i svi mediji su odmah uz vladajuce.

Name

BL Komunista

30.07.2019 14:36

Svakom pametnom je jasno daje ovo obračun Pinka sa Grandom

Name

Buc

30.07.2019 14:33

Pa mora da vrati usluge Zeljku Mitrovicu tako sto ce da mu skloni konkurenciju,sramota...

ODGOVORITE