Origami umjetnost

Svi koji su kreativni ili se bave nekom vrstom umjetnosti poznaju tehnike pravljenja različitih predmeta od papira – kviling i origami.

Zanimljivosti 30.07.2019 | 12:36
Origami umjetnost
Obje tehnike su više nego odličan vid razonode i opuštanja na jedan veoma kreativan način. Kako je za kviling i origami potrebno strpljenje, dobar je hobi za sve one koji se bave neki stresnim poslovima kako bi se odmorili i relaksirali. Vesni Nikić iz Priboja kod Lopara ovo je godinama hobi.

Od malih nogu zanima se za origami. Pravljenje predmeta I oblika od papira, načini kako se papir može iskoristiti za prava mala umjetnička djela, hobi su u kome Vesna uživa. Nedavno je u Centru za kulturu u Loparama imala I izložbu svojih radova, u sklopu koje je održana I radionica.

Iako je primarno bila zainteresovana samo za origami, ubrzo se zainteresovala I za kviling, tehniku koju je primjenila I napravila I po njoj najzahtjevniju sliku-lik Čarli Čaplina.

Vesna kaže da kao I u svemu, tako je I sa ovim hobijem, morate dati svoj maksimum kako biste dobili željene rezultate, a iako je savladala dosta toga, dodaje da neke stvari još mora da uči I da neprestano istražuje.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Divan hobi

30.07.2019 12:28

Sve pohvale. Hoće li gospodja organizovati radionice u Banja Luci?

ODGOVORITE