Bejl uzvraća udarac: Sada je Real čuo njegovo ne!

Velšanin odbio da putuje na pripremni turnir u Njemačku jer je još "uzrujan" zbog propalog transfera.

Fudbal 29.07.2019 | 23:45
Bejl uzvraća udarac: Sada je Real čuo njegovo ne!
Geret Bejl (30) nije postao igrač Đijansgu Suninga jer Real Madrid nije prihvatio ponudu Kineza.

Florentino Perez, prvi čovjek "kraljevskog kluba", navodno je odbacio mogućnost da Velšanin ode za platu od milion evra godišnje jer Kinezi nisu bili spremni da plate obeštećenje Madriđanima.

Epilog je poznat, jer je Đangsu doveo hrvatskog napadača Ivana Santinija iz Anderlehta i tako dva dana prije kraja prelaznog roka u toj zemlji "prepunio" kvotu od četiri inostrana igrača. U ovom trenutku ih je pet i sigurno neće doći još jedan.

U takvoj situaciji, a poslije izjave Realovog trenera Zinedina Zidana da je Bejlu bolje da ode, Velšanin je sigurno veoma ljut, a to je dokazala i posljednja informacija ove sage.

Britanski mediji objavili su u ponedjeljak popodne da je "kraljevski klub" precrtao Bejlovo ime sa spiska putnika na pripremni turnir u Minhen.

Objašnjeno je da je uzrok takve odluke to da Bejl nije u mentalnom stanju da igra poslije odluke Florentina Pereza da on ostaje igrač "kraljevskog kluba".

Velšanin je našao način da pokaže trenutni bunt, kao što se smijao tokom nedavnog debakla protiv Atletiko Madrida u Americi.

Pravo pitanje je - šta će da radi kada sezona počne?

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar