Džeko i Inter? Prije će biti novi ugovor u Romi!

Bosanski Dijamant uskoro će imati razjašnjenu situaciju oko dalje karijere.

Fudbal 28.07.2019 | 09:16
Džeko i Inter? Prije će biti novi ugovor u Romi!
Zapretio je Antonio Konte da će otići iz Intera ako mu klub uskoro ne obezbedi četiri tražena pojačanja među kojima je i Edin Džeko, a ako Italijan ne bude odlučio da pogazi svoje pretnje, svašta bi moglo da se izdešava narednih dana.

Italijanski Skaj ovog subotnjeg jutra donosi priču vezanu za dalju karijeru Edina Džeka. Bosanski Dijamant bi na kraju vrlo lako mogao da ostane u Romi, pa čak i da dobije novi ugovor, što bi potpuno pomrsilo Interove planove za ovo leto.

Naime, Paulo Fonseka je oduševljen Džekovim zalaganjem i radom na početku priprema za novu sezonu, zbog čega se pokrenula tema nastavka saradnje. Osim toga, Rominu situaciju otežava i neodlučnost Gonzala Iguaina, koji ni posle obavljenog telefonskog razgovora s Fonsekom nije siguran da li treba da se preseli na Olimpiko.

Zbog toga se Vučica vodi mišlju da je bolje ići na sigurniju varijantu i Džeku dati novi, pojačani ugovor nego čekati kasno leto da bi se Iguain odlučio.

Džekov ugovor s Romom ističe narednog leta, a dobio bi ponudu od bar još dve godine na ovu postojeću i navodno bi zadržao platu od 4.500.000 evra godišnje, zbog čega je najplaćeniji igrač u klubu. Naravno, sve pod uslovom da Inter ne iskešira traženih 20.000.000 evra za Džeka. 

Podsetimo, Konte je od generalnog direktora Intera Bepea Marote tražio da uz Džeka potpiše i Romelua Lukakua, za koga je Juventus od sinoć krenuo u jaku ofanzivu, a pominje se da bi Mančester junajtedu bio ponuđen Paulo Dibala.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar