Plašim se samo lava, ali...

. . . možda bih bio brži i od njega kada bi me pojurio! "Umalo nisam polomio nogu kada je Pavkov dao gol", kaže centarfor Crvene zvezde Ričmond Boaći.

Fudbal 26.07.2019 | 18:08
Plašim se samo lava, ali...
Proradio je Ričmond Boaći. Čekali su navijači Crvene zvezde da se to dogodi i dočekali su. Veoma važan gol Suduvi, kao i Helsinkiju, učinili su da crveno-belima krene u kvalifikacijama, ali i da se Boaći mnogo bolje oseća. Deluje da je ponovo onaj "stari".

I sam centarfor ističe da se oseća odlično, a na zanimljiv način je objasnio da se ničega ne plaši.

Boaćiju su posle meča s Helsinkijem bili potrebni duža masaža i tretmani za oporavak.

"Navikao sam da su protivnički igrači grubi prema meni, posebno otkako sam došao u Zvezdu. Biju, pokušavaju da me uplaše, ali ja sam iz Afrike i ništa ne može da me uplaši. Osim ako me pojuri lav, mada bih verovatno bio brži i od njega", rekao je Boaći kroz osmeh, a prenosi Sportski žurnal.

Ponovo je ušao u formu, to raduje navijače...

"Nadam se da ću biti sve bolji. Sve što želim jeste da me zaobiđu povrede, jer dok sam imao problema, ljudi su pričali da nisam onaj stari Boaći. Kad sam se vratio iz Kine, povrede su me kočile, a kada sam spreman, igram veoma dobro i postižem golove. Sada se sećam odlično i to je najvažnije".



Poslednjih 20 minuta, kada je zamenjen, sedeo je na klupi napet kao struna.

"Kada sam izašao, samo sam želeo da postignemo još jedan gol da bi nam bilo mnogo lakše. Čim je Pavkov postigao pogodak, malo je nedostajalo da slomim nogu jer sam skakao od sreće. Osećao sam nervozu na klupi, ali sve je bilo lakše kada je Milan dao gol. Sjajno je što imamo igrače koji i kada uđu sa klupe mogu da daju golove i donesu nešto novo u igri".

Cilj je jasan i ne dovodi se u pitanje.

"Verujem da možemo u Ligu šampiona. To smo već jednom uradili i ne vidim zašto ne bismo ponovo. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu, da ne uzimamo ništa zdravo za gotovo. Možemo da uradimo sve što želimo. Porto je svojevremeno sa Murinjom osvojio Ligu šampiona, a nisu imali najbolje igrače, ali su se borili i verovali su u to što rade".

Da li će Ričmond ostati na Marakani? Boaći prebacuje lopticu...

"I vi novinari znate više od mene. Ja ne razmišljam o tome, moje je da igram i radim ono što se od mene traži. Kada je reč o odlasku, morate da pitate Terzića. Za mene je Zvezda kao porodica, uživam ovde dok igram. Kada igrate za ovakav tim, čak i kada šetate gradom, svi su srećni, svi vam prilaze i žele da se slikaju sa vama. To je ono što me ispunjava i daje mi snagu da na terenu budem što bolji".

Biće prilike da Boaći nastavi sa golovima, pa i bude još bolji, što da ne.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar