Haradinaj će kad-tad odgovarati

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije Marko Đurić izjavio je danas da ratni zločini ne zastarijevaju i da će Ramuš Haradinaj i ostali odgovorni za njih kad-tad odgovarati.

Srbija 26.07.2019 | 10:23
Haradinaj će kad-tad odgovarati
"Kao što su se prethodna dva ili tri puta sa tom stvari proigrali samo da se pokaže da ima procesa protiv Albanaca, a na kraju niko ne bude osuđen. Ne zaboravite da je taj sud osnovan kao sud nepriznate države Kosovo koji je samo fizički izmešten u Holandiju", kazao je Đurić tokom gostovanja na RTS.

On je istakao da je predviđeno će se premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj vrati iz Haga za nedjelju dana.

"Premalo govorimo o svemu tome, ono što ljudi treba da znaju jeste da se Ramuš Haradinaj i ostali teroristi nalaze na međunarodnim poternicama upravo zahvaljujući delovanju Srbije. Zbog toga ih privode širom sveta kada države odluče da se ozbiljno tome posvete", rekao je Đurić.

Đurić je kazao da su Srbi na Kosovu dobili mudar savjet da se drže po strani dok traje "obračun političkih predstavnika Albanaca" i da je potrebno da se svi posvete poboljšanju života kroz 149 projekata podrške u okviru plana predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

"Političke razmirice nisu nešto što mi možemo da rešimo, osim da sebi nanesemo štetu time što ćemo dodatno podjariti jednu šovinističku mržnju", kazao je Đurić i dodao da je na Kosovu na djelu "višegodišnja antisrpska histerija".

On je istakao da najviši predstavnici Evropske unije sugerišu da Priština treba da ukine takse, a da je i poruka Srbije ista.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zv

27.07.2019 08:35

Mozda za 50 godina. Kako bi bilo da vi nesto uradite po tom pitanju umjesto sto samo mlatite kako da vas se ne tice. Rekao bi covjek da si vozac taksija a ne visoko pozicioniran drzavi funkcioner...

ODGOVORITE
Name

Рашо

27.07.2019 08:56

Он зна само добро да аплаудира и зато је добро плаћен а нешто предузимати морају други.